4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Patrikhane Atina'ya' imza kampanyası

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından Fener Rum Patrikhanesi'nin Yunanistan'a taşınması için başlatılan imza kampanyasına, Kayseri Ülkü Ocakları destek verdi.

Meydan Parkı önünde başlatılmış olan "Patrikhane Atina'ya" isimli imza kampanyasına, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Çetin Başpınar ve 200'e yakın ülkücü destek verdi. İmza kampanyası sırasında konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Çetin Başpınar, tarihte Patrikhane'nin Türk milletinin zayıf düştüğü anlarda ihanet yolunu seçtiğini söyledi.

Yıllar önce Patrikhane'nin öğrenci bulamadığı için Heybeliada Ruhban Okulu'nu kapattığının altını çizen Başpınar, "Yıllar önce kapatılan Heybeliada Ruhban Okulu verilen tavizler uğruna tekrar açılmaya çalışılıyor. Patrikhaneler, son dönemlerde AK Parti hükümetinin Avrupa Birliği hayali uğruna vermiş olduğu tavizler yüzünden, içte ve dışta kendilerine yandaş bulmuşlardır. Patrikhaneler Türk milletinin zayıf düştüğü anlarda kendilerine tek yol olarak ihanet yolunu seçmişlerdir.

Türk milliyetçileri; örf ve adetlere, Türkiye Cumhuriyeti temel dinamiklerine karşı her türlü saldırının karşısında olacaktır. İmza kampanyasına Kayseri Ülkü Ocakları olarak destek veriyoruz. Her zaman için Türkiye'nin değerleri noktasında elimizden gelen hassasiyeti göstereceğiz" dedi.

İmza kampanyasına verdikleri desteğin ardından ülkücü grup, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" şeklinde slogan atarak dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 21:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?