30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Poli Mobilya Fabrikası'nda eylem

Türkiye'ye adını duyurmuş en büyük mobilya fabrikalarından olan Poli Mobilya Fabrikası'nda, 350 işçi 2 aylık maaşlarını alamadıkları iddiasıyla fabrikadan çıkmama kararı aldı.

Poli Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Köseoğlu, "İşçiler eylemlerini sona erdirmesiyle birlikte 1 aylık maaşları ödendi, diğer kalanı ise bayramdan sonra ödenecek" dedi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Poli Mobilya Fabrikası'nda yaklaşık 350 işçi 2 aylık maaşlarını alamadıkları iddiasıyla fabrika içerisinde eylem yaptı. Maaşlarının tamamını alana kadar fabrikadan çıkmama kararı alan işçiler, "İşçiyiz haklıyız, hakkımızı isteriz" şeklinde sloganlar attı.

Patronların uzlaşmaya vardığını fakat verilen miktarın kendilerini bayram öncesi olması sebebiyle tatmin etmediğini belirten işçiler, maaşlarının tamamını almak istediklerini söyledi. İçeride eylemlerini yapan arkadaşlarını bazı işçiler kapı önünde bekleyerek destek verdi. Olay yerinde gelen polis ekipleri, işçiler ve fabrika yönetimi arasında uzlaşma sağlanması için 6 saat uğraştı.

Poli Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Köseoğlu, daha önce böyle bir sıkıntı yaşamadıklarını, bayram dolayısıyla alacakları yerlerin geri gelmediğini bu nedenle işçilerin mağdur duruma düştüğünü belirtti. Birçok yerde fabrikasının bulunduğunu kaydeden Köseoğlu, böyle bir olayın şimdiye kadar yaşanmadığını bayram öncesi işçilerin mağdur olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Köseoğlu, "Kayseri'ye yatırım yaparken amacımız bölgeye istihdam sağlamaktı. Fakat son dönemlerde yaşadığımız bazı sıkıntılar sebebiyle işçilerin alın terini ödeyemedik. Bu nedenle çok üzüldük. Ben işçimin böyle bir duruma düşmesini istemezdim. Bayram öncesi alacağımız yerler vardı. Bazı çekler boş çıktı bu nedenle işçinin parasını ödeyemedik. İşveren olarak en büyük arzum işçimin parasını biran önce vermek" dedi.

Daha sonra 6 saatlik eylemin uzlaşmaya varılarak işçiler fabrikadan 1 aylık maaşını alarak dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 16:29:29
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut yılmaz IP: 85.110.212.xxx Tarih : 17.11.2007 21:45:37

07 04 2006 tarihin de toplu cikıs verdi ama maaş ve tazminat ödemedi