30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Savcı'ya köylülerinden destek

Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın görevinden alınması, köyündeki akrabaları ve dostları tarafından tepkilere neden oldu.

Kırşehir'in Akpınar İlçesi Pekmezci köyü nüfusuna kayıtlı Savcı Ferhat Sarıkaya'nın köylüleri ve yakınları, görevinden alınmasına üzüldüklerini belirterek, "Ferhatlar kolay yetişmiyor. Ferhat, haklı davasında haksız duruma düştü ve görevinden alındı. Ferhat Sarıkaya, 150 hanelik köyümüzde 80 yıl sonra okuyan ve gerçekten dürüst bir şekilde görevini yapan bir evladımızdır. Ferhat Sarıkaya'nın görevine iade edilmesini istiyoruz. Kanunun kestiği parmak acımaz ama köylü olarak evladımızın görevine dönmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, kardeşinin görevinden alınmasına büyük tepki gösteren Ağabey Avni Sarıkaya kardeşini demircilik yaparak kazandığı para ile okuttuğunu belirterek, "Ben demircilik yaparak helal para yedirdim kardeşime. Görevini yaptığına da Allah şahittir" diye konuştu.

Kardeşine de seslenen Avni Sarıkaya, kardeşini köye çağırırken, "Ferhat, kardeşim, alnın açık ve tüm millet buna inanıyor. Sen görevini yaptın. Seni seven herkes senin doğru olduğunu biliyor. Alnın açık, gel köyüne" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 12:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?