30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Şehir merkezinde kayak keyfi

Bütün yurdu etkisi altına alan kar yağışı Kayseri'de de etkili oluyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşması sebebiyle bazı vatandaşlar, otomobillerin arkasına bağladıkları bir halatla şehir merkezinde araçların arasında kayak yaptı.

Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Erciyes'in bulunduğu Kayseri'de aşırı kar yağışları sebebiyle kayak sporu sokaklara taşındı. Bazı kayak severler, otomobillerin arkasına bağladıkları halatlarla şehir merkezinde kayak yaptı.

Şehir trafiğinde seyreden otomobillerin arasında tehlikeli hareketler yapan kayakçılar, vatandaşlar tarafından ise ilgiyle izlendi. Sahabiye Mahallesi, Ray Caddesi, Nato Caddesi, Bozantı Caddesi, Yeşilırmak Caddesi ve sokak aralarında otomobilin arkasındaki halatlar yardımıyla kayak yapan vatandaşlar, sokakta oyun oynayan çocukların da ilgisiyle karşılaştı. Zaman zaman çocuklara şaka yapan 2 kayakçı, kardan adam yapan çocuklarla kartopu oynadı.

Erciyes Kayak Merkezi'nde bir turizm işletmesi bulunan kayak sever Mehmet Eğlenceoğlu, kayak sporunu çok sevdiğini, bu sebeple kendisi için söz konusu kayak olunca yer ve mekanın fark etmeyeceğini belirtti. Kayak sporunun tanıtılması adına daha önce de bir çok faaliyette bulunan Eğlenceoğlu, "Erciyes Dağı ve kayak sporunun tanıtılması gerekiyor. Kayseri gibi mükemmel bir şehirde insanlarımız bunun kıymetini bilmelidirler. Toz karı ve büyük pistleriyle bir çok ilden yerli turistin de geldiği Erciyes'i geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Otomobilin arkasına bağladıkları halatla Kayseri'de bir çok cadde ve sokakta kayak yapan iki kayak sever, kayak turuna Nato Caddesi'nde son verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 22:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?