30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Üniversitede girişimcilik semineri

Kadın Girişimciler Derneği (KADİGER) ve Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Avrupa Birliği kapsamında ortaklaşa düzenlediği "Su Damlası Projesi" girişimcilik semineri Erciyes Üniversitesi'nde yapıldı.

KAGİDER'in AB Aktif İş Gücü Programı çerçevesinde Ocak 2005'ten beri İŞKUR'un desteği ile yürüttüğü "Su Damlası Projesi" kapsamında, ilk girişimciliğe giriş semineri Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. 30 kişilik kariyerinde üstün başarıları ve rol modeli olan bir kadro ile gerçekleştirilen proje, Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Adana, Gaziantep ve Kayseri'de ilk "İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı" faaliyetlerine uzman danışman desteği ile devam ediyor.

Su Damlası Projesi Kayseri İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı Feride Öncel, projeye katılmak için başvuruda bulunanlara bilgi vermek amacıyla bu seminerlerin çeşitli illerde sürdürüldüğünü belirtti. Öncel, "Bu seminerlerle kendileri gibi Su Damlası projesine başvurmuş, seçilememiş ancak hala seminerlere katılmak isteyen kadın girişimci adaylarının bu birikimden faydalanmaları planlanmaktadır. Katılımcılar sağlayacakları 'Mecburi Hizmetler' çerçevesinde 7 il kapsamında yaklaşık bin kişinin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve yönlendirilmesini gerçekleştirmektedirler" dedi.

Su Damlası Projesi Bölge Koordinatörü Tuğba Kıran ise katılımcılara Su Damlası Projesi hakkında bilgiler verdi. Proje Koordinatörü Kıran, projenin KAGİDER'in öncülüğünde gerçekleştirilen, AB aktif iş gücü programı kapsamında İŞKUR tarafından desteklendiğini ifade etti. Kıran, "Su Damlası Projesi, Anadolu'da uluslararası standartlarda en iyi yerel uygulamaları hayata geçirecek, bölgelerin ileri gelen kurum, kuruluşlarına ve KOBİ'lere yerel kaynaklarla daha ekonomik hizmetler sağlayacak kadın girişimci yetiştirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 10:13:26
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 14:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?