4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Üniversitede protestolu konferans

Erciyes Üniversitesi'nde Referans Gazetesi tarafından düzenlenen "Değişen Kayseri'de Eğitim ve Tekno Kentler" konulu konferansta Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu kürsüye çıkınca, bir grup öğrenci tarafından salon terk edilerek protesto edildi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde "Değişen Kayseri'de Eğitim ve Teknokentler" konulu konferansa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Bilkent Üniversitesi Cyber Park Genel Müdürü Mustafa Atilla, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk konuşmacı olarak katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un ardından kürsüye Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu gelirken, Rektör Prof. Dr. Terzioğlu konuşmasına başladığı anda salonda dinleyici olarak bulunan kalabalık bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Salonu terk ederek Rektör Prof. Dr. Terzioğlu'nu protesto eden öğrencilere Türk Ocakları Şube Başkanı Mustafa Öztürk destek verdi. Öztürk, "Bizim tepkimiz Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş'a değildi, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'na idi.

Ben gençlerin bu tepkilerinin çok yerinde olduğuna inanıyorum. Hatırlarsanız Sabancı Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı bir konferans olmuştu. Bu konferans Ermeni Soykırımı iddialarını destekleyen bir konferanstı. Tepkinin asıl amacı buydu. Hiç kimse bu konferansı dinlemek zorunda değil" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 20:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?