3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yolcu minibüsleri tarih oluyor

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi ve Minibüsçüler Odası, yıllardır şehir içi ulaşımda kullanılan minibüslerin halk otobüsüne dönüşmesi için düzenlenen protokole imza attı. Protokol çerçevesinde, iki minibüs hattına karşılık bir halk otobüsü hattı verilecek.

Minibüslerin halk otobüsüne dönüştürülmesi için hazırlanan protokolün imzalanması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde tören düzenlendi. Törende Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Çabucak protokolü birlikte imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında minibüs sahiplerine iki minibüs hattına karşılık bir halk otobüsü hattı verilecek. Böylece şehir içi trafiğinde yoğunluğa neden olan minibüslerin yerini daha modern ulaşım aracı olan otobüs alacak, kent trafiğinde daha rahat ulaşım imkanı oluşacak.

Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi bir güne daha şahitlik ettiklerini söyledi. Özhaseki, şöyle dedi:

"Birçok şehirler, önceden tedbir almadığı için sarmal yumağı gibi büyüyen sorunların altında kalmışlar ve ezilmişler. Şimdi bu sorunları çözmek ya imkansız ya da çok maliyetli. Biz Kayseri'yi geleceğe emin adımlarla taşımak, ulaşımda, altyapıda sorunsuz bir şehir yapmak için şimdiden tedbirler alıyoruz. Erken davranıp doğru adımlar atarak, şehrin gelecekte büyük sorunlarla karşı karşıya kalmasının önüne geçiyoruz. Raylı sistemle kent içinde yolcu taşıma projemizi, ikinci ve üçüncü etap çalışmalarıyla raylı sistemi daha uzak noktalara ulaştırma düşüncemizi bu doğrultuda değerlendirmek mümkün. Bunlara ilave olarak minibüsleri kaldırarak yerine halk otobüsü getirmek ve bunları da raylı sistem ile entegre çalıştırmak gibi bir hedefimiz var. Bugün burada imzalanan protokolle minibüsler artık yavaş yavaş trafikten çekilecek ve yerine halk otobüsleri gelecek. Mevcut halk otobüslerine ilave olacak bu yeni halk otobüsleri, raylı sistemle entegre olarak çalışacak ve aynı biletle yolculuk yapılacak. Ana akslarda raylı sistem, mahallelerde halk otobüsleri çalışacak. Yani Türkiye'de ilk kez bir şehirde toplu taşıma hizmeti raylı sistem ve halk otobüsü uygulamasıyla yerine getirilmiş olacak."

Törende konuşan Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Çabucak da Başkan Özhaseki'ye minnettar olduklarını belirterek, "6 yıldır oda başkanlığı yapıyorum, sayın başkanımdan sürekli destek gördüm. Sorunlarımızın çözümünde hep yanımızda oldu. Halk otobüsüne geçme teklifini de canı gönülden kabul ettik. İki minibüse karşılık bir halk otobüsü teklifimizi kabul ettiği için de sayın başkanımıza minnettarız. Kendilerine tüm oda mensupları adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cihan
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 16:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?