1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yörük Türkmenevi açıldı

Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi'nin açılışında konuşan Şube Başkanı Ali Aydın, devleti zayıflatacak her türlü girişimlere geçit vermeyeceklerini söyledi. 

Yörtürk Vakfı Kayseri Şubesi tarafından faaliyet gösterecek Yörük Türkmen Vakfı Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Ali Mantı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, İl Müftüsü Şaban İşlek, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Yörtürk Türkmen Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ali Aydın, Yörük ve Türkmenlerin azınlık ırkçılığı yapanlardan, mozaik ve ayrımcılıktan hiç hoşlanmadığını belirtti. Şube Başkanı Ali Aydın, "Çevremizdeki gelişmeler bize 'Bir nusibet bin nasihatten eftaldir' sözünü hatırlatmaktadır. Ata yurdumuz, öz yurdumuz Musul, Kerkük, Telefar'deki bir avuç peşmergenin nasıl bu kadar yol aldığını, küçük bir grubun örgütlü bir şekilde, darmadağınık olan Türkmenlere yaşattıkları sıkıntıları hepimiz görüyoruz. Biz büyük bir devletin milletiyiz. Öyle ise, asgari müştereklerimiz öne çıkartarak, biran önce toparlanmalıyız. İnanç ve kültür kimliklerimizle ilgili tartışmalara son vermeliyiz. Bu coğrafyada birçok uygarlıklar gelip geçmiştir. Biz Türkler Anadolu'da bin yıllarca bir arada yaşamak istiyorsak, Misak-i Milli sınırları içerisinde kültür farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarak, devletimizi zayıflatacak her türlü girişimlere geçit vermemeliyiz. Bu güzel vatan için tüm alanlarda görevler alıp çok çalışmalıyız" dedi. 

Yörtürk Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tombuloğlu ise, vakıflarının amaçları hakkında bilgiler verdi. Tombuloğlu, "Vakfımızın amacı ülkemizde ve yurt dışında Yörük-Türkmen kültürüne ait araştırmalarda bulunarak kültürel varlıkları, milli kültürümüze kazandırmak için gerekli çalışmaları yaparak, adet, anane ve gelenekleri yaşatmak için yayınlar hazırlayarak, bu faaliyetlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Bu amacımızı gerçekleştirebilmemizde sizler gibi değerli ve hayır sever kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu çatı altında toplanarak amaçlarımızı ve hedeflerimiz tek tek gerçekleştirerek insanlarımıza daha çok faydalı olabilmek için yeni projeler hazırlayalım. Hep birlikte büyüyelim" diye konuştu. 


İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 15:44:57
Güncelleme :12 Mayıs 2007 Cumartesi 15:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?