30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

'Yurttan dayaktan kaçtım'

Kayseri Ahmet Baldöktü Kız Yetiştirme Yurdu’ndan 5 gün önce kaçan 16 yaşındaki A.B. Mimar Sinan Parkı’ndaki kadınlar tuvaletinde açlıktan baygın halde bulundu.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen A.B’ye Psikolojik Destek Birimi’ndeki uzmanlarca tedavi uygulandı. Kaçtıktan sonra sokaklarda dolaştığını, geceleri parkta kuytu bir köşeye sığınıp sabahladığını anlatan A.B, açlıktan bayıldığını söyledi. Dayak yediği için kaçtığını iddia eden A.B. "Yurda geri dönmek istemiyorum" dedi.

Yalan

GENÇ kızı teslim almak üzere hastaneye gelen Yurt Müdür Yardımcısı Kamil Sönmez, "Yurtta kesinlikle dayak atılmıyor. Bu iddialar doğru değil. Kızımız herhalde, yurttan kaçışına bir dayanak arıyor. Onların hepsi bizim çocuklarımız" dedi. 

Yurda dönen A.B., bu kez "Onlar bizim annemiz ve babamız, döverler de severler de" diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 03:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşegül SAĞLAM IP: 81.213.197.xxx Tarih : 10.06.2006 20:24:26
O kardeşimiz kesinlikle doğru söylüyor. hatta az bile söylemiş. biz yuvada iken öğle uykusuna yatırmadan önce iclal isimli bir bayan kalkmayalım diye bizi fırça sapı ile döverdi. o yurtlarda ben 12 sene boyunca dayak yedim. O öğretmen diye başımıza dikilen adamlar göründüğü kadar masum değiller.........