30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Zincirdere'de sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Zincidere Belediyesi arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken, yaklaşık 10 sendika üyesini ilgilendiren sözleşme 30 Kasım 2006 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Zincidere Belediyesi ile sürdürülen Toplu İş Sözleşme görüşmeleri sonrasında özellikle sosyal haklarda ciddi anlamda artışlar olduğunu belirtti. 

Özdemir, "İki yıl yürürlükte olacak olan sözleşmemiz uyarınca ücretlerde devlet memurlarına gelebilecek her türlü artış üyelerimizin ücretlerine yansıyacak. Sosyal haklarda ise yüzde 60'lara varan artışlar sağlanmış oldu. Yeni imzalanan sözleşme gereğince en düşük 700 YTL alan sendikamız üyesi, 780 YTL maaş alacak. Sözleşmenin ikinci yılında da zam oranları aynı şekilde uygulanacak. İmzalanan sözleşmemiz Zincidere Belediyesine, Belediye çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi. 

Zincidere Belediye Başkanı Mustafa Aksu ise, günün şartlarına göre iyi bir sözleşme imzaladıklarına inandığını belirterek, "Sözleşmemiz, Belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. 

İlk oturumu 21 Eylül 2006 tarihinde yapılan sözleşme gereğince işçilerin, ilk zamlı maaşlarını Aralık ayı içerisinde alabilecekleri bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?