4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

100 dekarlık sazlık alan yandı

Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi yakınlarında bulunan Sultansazlığı Kuş Cenneti'nde, akşam saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı. 100 dekarlık kuru sazlık alanının kül olduğu yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Türkiye'nin en büyük kuş cennetlerinden olan ve içerisinde yüzlerce çeşit kuşun bulunduğu Sultansazlığı Kuş Cenneti'nin Eğrigöl mevkiinde, bilinmeyen bir nedenden dolayı kuru alanda sazların tutuşmasıyla yangın çıktı. Yangına Yahyalı ve Yeşilhisar İlçesi İtfaiye Ekipleri sazlığın bataklık olması sebebiyle müdahale edemedi.

Yaklaşık 8 saat süren yangını, geçimini sazlıktaki kamışlardan sağlayan köylüler kazma-kürek ile söndürmeye çalıştı. Çıkan yangında 100 dekarlık kuru sazlık alanının tamamen yandığı belirtilirken, Ova Çifliği köylüsünden Mesut Atasoy, yetkililerin yangına müdahalede geç kaldığını iddia etti.

Geçimini buradaki kamışlardan sağlayan 6 kasabanın mağdur olduğunu belirten Atasoy, "Yangın iftar saatine yakın 3 ayrı noktadan yakıldığı bildiriliyor. Sazlıktaki yangını görünce köylülerle toplanarak müdahale etmeye çalıştık fakat Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri içeri girdiğimiz takdirde ceza uygulanacağını belirterek, kendilerinin müdahalelerinin yeterli olacağını söylediler. Daha sonra tek traktör ile müdahale edemeyen ekiplerle birlikte bizde müdahale ettik. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Bizler yetkililere sesleniyoruz; Sultan Sazlığı'na su getirilmesini ve sazlığa sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mevsim nedeniyle Sultan Sazlığı'ndaki suların çekilmiş olması sebebiyle sazlıkta kuş bulunmadığı ve kuş ölümlerine rastlanmadığı bildirilirken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 11:21:22
Güncelleme :3 Kasım 2005 Perşembe 16:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?