30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Akli dengesi bozuk eylemci

Kayseri'de hareket saatini bekleyen bir belediye otobüsü, akli dengesi bozuk olduğu öğrenilen bir şahıs tarafından kaçırıldı. Caddelerde hızla seyreden ve birçok araca maddi hasar veren şahıs, otobüsü ara sokakta terk ederek kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Kiçikapu Hareket Memurluğu'nda hareket saatini bekleyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait 38 FH 227 plakalı belediye otobüsü, arka koltuğun altına gizlenen akli dengesi bozuk bir şahıs tarafından hareket ettirilerek kaçırıldı. Sürücüsü ve otobüs işletmesinde görevli personelin bütün ikazlarına rağmen durmayan akli dengesi bozuk sürücü, daha sonra ana caddeye çıkarak kayıplara karıştı. Yetkililerin polis ve jandarmaya haber vermesinden sonra bütün cadde ve kavşakları tutan ekipler, otobüsün bir ara sokağa girdiğini fark ederek peşine düştü. Fevzi Çakmak Mahallesi Ticaret Lisesi karşısında bulunan ara sokağa giren araç, sokakta park halinde bulunan otomobillere de maddi hasar verdi. Otobüsü ara sokakta bırakan akli dengesi bozuk vatandaş, olaydan sonra yaya olarak kaçtı.
Polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlatırken, otobüs hareket memurluğu yetkilileri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen yetkililer, otobüsün hareket saatini beklerken çalışır durumda olduğunu ve anahtarının üzerinde olduğunu belirtti. Otobüsü kaçıran şahsın, muhtemelen arka koltuğun altına saklandığı ve sürücü indiğinde ise direksiyona geçerek otobüsü kaçırdığı kaydedildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, kaçırılan otobüste de maddi hasar meydana geldi.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 11:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?