30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Cezaevinde intihar

Kayseri'de kapalı cezaevinde kalan bir tutuklu, kaldığı hücresinde ölü olarak bulundu. Ölen şahsın annesi hastanede sinir krizi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam cezaevinde hücre cezası aldıktan sonra hücreye kapatılan Şükrü Erdoğan (26), gardiyanlar tarafından, asılı olarak bulundu. Kırıkkale'de gasp suçundan yakalanarak cezaevine girdikten sonra memleketi Kayseri'deki Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen Erdoğan, cezaevinde karıştığı bir olaydan dolayı hücre cezası aldı.

Oğlunun akıl hastası olduğunu ve cezaevinde dövüldüğünü iddia eden acılı anne Esma Erdoğan (47), tedavi edilmesi gerektiği için cumhuriyet savcılığına dilekçe verdiklerini, fakat tedavi edilmek yerine hücreye kapatılan oğlunun öldüğünü iddia etti. Güçlükle ayakta durabilen acılı anne Esma Erdoğan, "Daha geçen salı günü gitmiştim oğlumu görmeye. Oğlumun akli dengesi bozuk. 'Anne gardiyanlar beni dövüyorlar, hücre cezası verdiler bana' dedi. Ben komşuya gitmiştim, telefon geldi, babasını sordular ama benim içime bir sıkıntı düştü. Ardından oğlumun ölüm haberi geldi. Oğlum intihar edecek birisi değildi" dedi.
Çıkarıldığı mahkemede hakim tarafından oğluna tedavi için dilekçe vermelerinin söylendiğini ifade eden anne Esma Erdoğan, "Oğlumun tedavisi sürüyordu. İlaçları, iğneleri vardı. Cezaevinde oğluma bakmadılar. 'Psikolog var, tedavi ettiriyoruz' dediler ama hiçbir şey yokmuş. Sonuna kadar oğlumun hakkını arayacağım" diye feryat etti.

Hücresinde ölü olarak bulunan Şükrü Erdoğan'ın 2 yıllı evli ve 1 çocuk sahibi olduğu öğrenilirken, cesedinin otopsi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi.

Cezaevi yetkilileri ise konu hakkında açıklama yapmadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 12:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?