30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Dayak yiyen öğretmen isyan etti

Kayseri'de bir öğrenci velisinin, ders esnasında sınıfa girerek sopayla dövdüğü öğretmen, 9 gün derse giremez raporu alırken, Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu şubesi üyesi öğretmenler ise yaşanan olaylardan dolayı psikolojilerinin bozulduğu iddiasıyla psikiyatri doktoruyla görüşmek için hastaneye geldi.

Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, öğretmenlerin okullarda can güvenliğinin olmadığını belirterek, Vali, Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim Müdürünün öğretmenlerin can güvenliğini sağlamayacaklarsa istifa etmelerini istedi. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu şube üyeleri, son günlerde okullarda yaşanan olaylardan dolayı psikolojilerinin bozulduğundan dolayı derse giremedikleri için psikiyatri doktoruna muayene olacaklarını söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu şubesi Başkanı Ali İhsan Öztürk, okullarda öğretmenlerin can güvenliğinin olmadığını kaydederek, "Bu yaşanan olayın hesabını sorulacak arkadaş kimse çıksın, biz yetkili arıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır biz bu konuyu dile getiriyoruz, ama herkes laylaylom, yiyip içip açılıştan açılışa, kokteylden kokteyle geziyor.

Ne yaparsınız siz başka. Örtbas ettiğiniz en az 40 olay var Kayseri'de. Geçenlerde Sümer'de 2 okulda, ondan önce ismini vermek istemediğimiz meslek liselerinde ve okullarda. Bu olayların üstü neden kapatılıyor, merak ediyorum. Emniyet ne işe yarar? ya da bizim güvenliğimizi kim sağlayacak? Bu şartlarda nasıl derslere girip de ders anlatırız. Öğretmen dayak yiyor, gece gelip okulu basıyorlar, hizmetli arkadaş polise haber verecek telefon bulamıyor. Bir telefon hizmetliden, insandan çok mu kıymetli, güvenmiyorlar" dedi.

Psikolojilerinin yaşanan olaylardan dolayı bozulduğunu iddia eden Öztürk, "Biz bu şartlarda derslere giremeyeceğimizi ve psikolojimizin bozulduğunu iddia ediyoruz ve öyle de oldu. Bugün psikiyatriye muayene olacağız. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Sayın Kayseri Valisi, sayın Emniyet Müdürü, sayın Milli Eğitim Müdürü, yapamıyorsanız lütfen istifa edin. Biz derslere 5 dakika geç kalınca tepemize biniyorsunuz nerede kaldınız diye. Peki bu olayın sorumlusu kim Kayseri'de, Türkiye'de? Bunun sorumlusu kimse çıksın. Yazık günah. Öğretmenin yaptığı şey ne? Bu memleketin çocuklarını yetiştirmek. Hiçbir şey söylememiş. Kavga eden 2 öğrenciyi ayırmış ve lütfen kavga etmeyin demiş. Veli elini kolunu sallayarak sınıfa giriyor. Bu ilk değil, son da olmayacak. Yıllardır söylüyoruz. Okullarda can güvenliğimiz yok" diye konuştu.

Öğrenci velisinden yediği dayaktan dolayı burnunu kırıldığını ve 9 gün rapor aldığını kaydeden öğretmen Ömer Kuzgun, "Bugün rapor almış durumdayım. İstirahat edeceğim. Burnumda kırık var. Bir öğretmenin derste olması gerekirken hastane koridorlarındayım. Çok utanç verici bir durum. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen biraz daha dikkatli olalım, öğretmenler bu kadar ucuz değil. Eğitim seviyemize bakıldığında 16 yıllık seviyemiz, süremiz var. Bunlar dikkate alınırsa sevinirim. Bir öğretmen boşa yetişmiyor, kolay yetişmiyor. Beni döven veliyi mahkemeye verdim. Şikayetçi oldum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 22:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdogan Baycelebi IP: 87.181.103.xxx Tarih : 7.03.2007 21:46:08
Türkiye genelinde ögretmenler ögrencileri acimasizca dövüyor bu duruma veliler ve müdür seyirci kaliyor bu haber,de ögretmen ögrenciden dayak yemis neden ögretmenin acimasiz dayagindan kendini korumak icin ögrenci siddete basvurmus dayakci ögretmenleri kiniyorum türkiye,deki devlet okullarindaki ögrencilere karsi yapilan baski ve dayagi siddetle kiniyorum