30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Eşini kaybetti hastaneye suç duyurusu yaptı

Tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından enfeksiyon sonucu hayatını kaybeden Fazile Bayram'ın eşi Hamit Bayram, eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu hastane yönetimi hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Safra kesesi ameliyatı olması gerekçesiyle tedavi gördüğü Kayseri Askeri Hastanesi'nden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve ameliyatın ardından kaptığı bir enfeksiyon neticesinde eşi Fazile Bayram'ı kaybeden Hamit Bayram, eşinin ölümünde hastane yönetiminin ihmali olduğunu belirtti. Hamit Bayram, sevk edildiği Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde tedavi amaçlı gözlem altında tutulan eşi Fazile Bayram'ın 5 Mayıs 2005 tarihinde safra kesesi ameliyatı geçirdiğini ancak bu ameliyatın ardından enfeksiyon kaparak yeni bir mücadeleye girdiğini söyledi. 

Kapmış olduğu enfeksiyonun kendisini endişelendirdiğini ve bu konu hakkında da doktorlardan bilgi almak istediğini ifade eden Bayram, "Eşime kapmış olduğu enfeksiyonla ilgili çeşitli ilaç tedavileri uygulandı. Ama kullanılan bu ilaçlar sonuç vermediği gibi enfeksiyonun kalbe sıçraması sonucu eşim 'Endokardit' hastalığına yakalandı. 11 ay tedavi gördü ama bu enfeksiyonu temizleyemediler. Daha sonra bağırsak tümörü var dediler ama bu bağırsak tümörü değilmiş. Verilen antibiyotiklerden bağırsak çürümüş ve eşim öldü. Eşimin ölümünden sorumlu olan kişilerin gerekli cezayı almalarını istiyorum. Hatta gerekirse bu kişilerin diplomalarının alınmasını istiyorum. Üniversite yönetiminden davacıyım" dedi. 

Bayram, eşinin ölümünde görevi suistimal ettiği iddiasıyla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M.Erdoğan Sözüer, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Araştırmaları Bölümü'nde görevli Emine Hanım ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Araştırma Görevlisi Ali Abdulrezzak hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 14:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?