30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Gözyaşları arasında uğurlandı

Kayseri'de arkadaşlarıyla halı sahada futbol maçı yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden genç öğretmen için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. Acı ve gözyaşının hakim olduğu törende, genç öğretmenin Türk bayrağına sarılı tabutuna, eşi ile annesi sarılarak uzun süre ağladı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü arkasındaki halı sahada arkadaşlarıyla futbol maçı yaparken kalp krizi geçiren 35 yaşındaki İngilizce öğretmeni Ahmet Ferhat Özkalmaz, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu sabah Özkalmaz için görev yaptığı Ahmet Erdem Anadolu ve Ticaret Lisesi'nde tören düzenlendi.

Törene, Özkalmaz'ın ailesi, mesai arkadaşları ve öğrenciler katılırken, gözyaşları sel olup aktı. Genç yaşta oğlunu kaybeden anne Neriman Özkalmaz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek resmini öptü ve tabuta sarılarak uzun süre ağıt yaktı. Güçlükle ayakta durabilen acılı eşi Mutlu Özkalmaz ise eşinin tabutuna sarılarak "Beni neden bırakıp gittin, ben sensiz ne yapacağım" diye ağıt yaktı.

Okul Müdür Yardımcısı Seyit Ali Güngör, değerli bir öğretmenlerini kaybettiklerini belirterek, Ahmet Ferhat Özkalmaz'ın öğrencilerine karşı çok iyi olduğunu, kimsenin kalbini kırmadığını ve herkes tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğu söyledi. Okulda düzenlenen törende, bazı öğrenciler fenalık geçirip, bayıldı. Düzenlenen törenin ardından acılı anne Neriman Özkalmaz ile baba Adnan Özkalmaz birbirlerine sarılarak gözyaşları döktü.

Genç öğretmenin cenazesi, Hunat Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verilecek.

35 yaşında kalp krizine yenik düşen İngilizce öğretmeni Ahmet Ferhat Özkalmaz'ın 2 yaşında Beste adında bir çocuğu olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 14:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan bozdag IP: 195.93.60.xxx Tarih : 17.02.2006 20:30:04
Degerli öretmenimize ALLAH RAHMET eylesin. aiesine e tüm sevenlerine ALLAH SABIR VERSIN HASAN BOZDAG