4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Haciz çıldırttı!

Kayseri Barosu, önceki gün baroda görevli bir avukat ve icra memurlarına bıçaklı saldırıda bulunulmasına tepki göstererek olayı kınadı.

Baro Başkanı Ali Taşcı düzenlediği basın toplantısında, baro üyesi avukat Osman Haymana ve haciz memurlarına, haciz için gittiği bir evde bıçaklı saldırı yapıldığını, avukat Haymana ve beraberindeki icra memurlarının bir polis memuru tarafından kurtarıldığını belirtti.

Toplumun, hukuka ve yasalara karşı yapılan bu saldırıyı affetmeyeceğini kaydeden Taşçı, "Meslektaşımız görevini yaparken kendisine yapılan saldırı, hukuka ve yargıya karşı yapılmış demektir. Biz avukatlar, yasaların bizlere verdiği yetkiyi kullanarak hak ve adaletin yerine gelmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Görevimiz sırasında da maalesef çirkin ve hain saldırılara uğramaktayız. Meslektaşımız Haymana ve beraberindeki görevlilere yönelik saldırıyı engelleyen polis memuruna teşekkür ediyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Avukat Osman Haymana ise, önceki gün Uğur Evler Mahallesi'nde bir müvekkilinin alacağına karşılık hacze gittiklerini; ancak daha hiçbir işlem yapmadan borçlunun kendilerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu ileri sürdü. B.Ö, adındaki şahsın 4 bin YTL civarındaki borcu için daha önce evine 4 kez icraya gidildiğini kaydeden Haymana, icra sırasında ortam gerginleşince polis memurunun tabancasıyla yere ateş etmek zorunda kaldığını, bu sırada kendilerine saldıran B.Ö.'nün kömürlük damından aşağı düşerek hafif şekilde yaralandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 12:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?