30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kayseri suç cenneti oldu

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Kayseri'de 2005 yılında yüzde 55 artış gösteren suçların büyük bir çoğunluğunu çocukların işlediğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde suç istatistiklerinde artış yaşandığını belirtti. Kayseri'de ise 2004 yılına göre 2005 yılında suç istatistiklerinde yüzde 55 artış yaşandığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Özdemir, "Kayseri'nin süratle büyümesi, ekonomik olarak cazibe merkezi haline gelmesi ve göç alması gibi konular göz önüne alındığında fazla bir artış gözükmüyor. Bu suçların içerisinde en çok artış gösterenler, mala karşı dediğimiz hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi eylemlerdir. Bu tür suçlarda büyük bir artış yaşıyoruz. Bunlarla ilgili olarak da tüm tedbirler alınmıştır. Hırsızlıkta çocuk suçları büyük yer tutmaktadır. 2006 yılında vilayetimiz ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde yeni çözümler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı için büyük proje ve çalışmalar içinde olduğunu dile getiren Özdemir, "Hukuk sistemi, ceza kanunu ve suç kanununda yapılan değişiklikler ile her şey baştan düzenlenmiştir. Polisimiz 2005 yılında bütün hazırlıklarını yaparak uyum sağlamıştır. Adliye ve polis olarak bütün çalışmaların içindeyiz. Ancak bu kanunun getirdiği yeni konu toplum destekli. Mutlaka polis teşkilatımız toplum desteğini almak zorundadır. Toplumumuzun suç konusunda bilinçlenip kendine düşen görevlerinin de neler olduğunu, polisimizin görev ve yetkilerini, neler yapabileceğini, neler yapamayacağını ve nasıl yardımcı olabileceğini bilmesi gerekir. Onun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yabancı uzmanlarla konuların planlarını yaptık. Önümüzdeki yıl bunu ortaya koyup Kayseri'mizin daha huzurlu olması için onların da tam desteğini alarak yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:07:27
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 16:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?