30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Mahalleler birbirine girdi


Kayseri'de 2 mahalle sakinleri arasında çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü. Sopalar ve döner bıçaklarıyla birbirlerine saldıran taraflar, polis tarafından güçlükle sakinleştirildi. Gözaltına alınmak istenen bazı şahıslar yakınları tarafından olay yerinden kaçırılırken, olaylarda bir gazeteci başına isabet eden taşla ağır yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Tacettin Veli Mahallesi ile Caferbey Mahallesi sakinleri arasında önceki gün 2 kişi arasında çıkan kavga, bir sonraki gün sokak kavgasına dönüştü. Kavgadan bir gün sonra tekrar karşılaşan taraflar cadde ortasında birbirine girdi. Kavgaya polis müdahale etmekte zorlanırken, bazı polisler olayı yatıştırmak için cop kullandı. 

Polise de sopayla ve kılıçla saldıran taraflar, olay yerine çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle birlikte sokak aralarına dağıldı. Mahalle aralarına girerek bazı şahısları gözaltına almak isteyen polis ekipleri, gözaltına alınmak istenilen şahısların yakınları tarafından engellendi. 

Polise, yakınlarının gözaltına alınmaması için direnen ve saldıran şahıslar, yakınlarını polisten kaçırmaya başardı. Mahallede gözaltı sırasında bazı şahıslar polise direnirken, çıkan olaylar sırasında polise atılan bir taş yerel bir televizyonda kameraman olarak çalışan Yasin Dalkılıç'ın başına isabet etti. 

Suratına hızla çarpan taş sebebiyle yaralanan Dalkılıç, olay yerinde bayıldı. Çevik kuvvet ekipleri ve meslektaşları tarafından taşınan Dalkılıç, daha sonra olay yerine gelen ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Olay sebebiyle polis ekipleri her 2 mahalleyi de abluka altına alırken, emniyet yetkilileri mahalleden uyarılara rağmen ayrılmayan bazı şahısları coplayarak uzaklaştırmaya çalıştı. Başka bir şahsın gözaltına alınması sırasında ise olay yerine gelen komiser, mahalleden uzaklaşmayan bir şahsı copladı. 

Ağlayan ve kendisinden şikayetçi olacağını belirten şahıs, daha sonra yine aynı komiser ve diğer polis memurları tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmak istendi. Olaylar nedeniyle gerilen ortamı Kayseri Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Ali Bilim şahısları ikaz ederek sakinleştirdi. Polis ekipleri bir süre mahallede beklemede kalırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?