30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Öğretmene sınıfta dayak

Kayseri'de, İstiklal İlköğretim Okulu'nda görevli Fen Bilgisi öğretmeni 31 yaşındaki Ömür Kuzgun, teneffüste arkadaşlarıyla kavga ettiği için uyardığı öğrencisi 12 yaşındaki R.E.'nin 14 yaşındaki ağabeyi E.E. tarafından sınıfta öğrencilerinin gözleri önünde sopayla dövüldü. Burnu kırılan öğretmen Kuzgun hastaneye kaldırılırken, kaçan E.E. aranıyor.

Olay, bugün Melikgazi İlçesi Şehitnazımbey Mahallesi'ndeki İstiklal İlköğretim Okulu'nun 6/A sınıfında yaşandı. İddiaya göre, Fen Bilgisi öğretmeni Ömür Kuzgun, teneffüste arkadaşıyla kavga eden öğrencisi R.E.'yi uyardı. R.E., ağabeyi E.E.'yi arayarak öğretmenini şikayet etti. Duruma sinirlenen ağabey E.E., okula gelerek dersin devam ettiği sırada sınıfa daldı ve hiçbir şey söylemeden sopayla öğretmen Ömür Kuzgun'un yüzüne vurup koşarak kaçtı. Öğrencilerinin gözününde acı içinde yerde kalan öğretmen Kuzgun, diğer öğretmenler tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede çekilen röntgende Kuzgun'un burnunun kırıldığı belirlendi. Tedaviye alınan öğretmen Ömür Kuzgun, “Okullarda güvenlik önlemleri artırılmalı. Yoksa ögretmenin düştüğü durum budur. Bu olay, ögrencimi arkadaşlarıyla kavga ettiği için uyarmam yüzünden oldu. Ağabeyi okula gelip, bana saldırdı. Benim diyecek başka bir şeyim yok” dedi. Polis, ortadan kaybolan ve okula gitmediği öğrenilen E.E.'yi arıyor.

ALDIĞI KURS İŞE YARAMADI

Bu arada, Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şubesi'ne üye öğretmen Ömür Kuzgun'un 1 Nisan'da, okullardaki şiddeti protesto etmek için, sendika tarafından açılan Yakın Dövüş ve Savunma Teknikleri Kursu'na katıldığı belirlendi. “Kurs işe yaramadı” diyen Ömer Kuzgun, kendilerine herhangi bir saldırı anında kendini nasıl savunacağının uygulamalı olarak gösterilmesine karşın, ögrencinin ağabeyinin kendisine aniden saldırdığını söyledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:18:50
Güncelleme :17 Nisan 2006 Pazartesi 18:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?