30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Polise pompalıyla saldırdılar

çevik kuvvetKayseri'de 2 grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan polis ekiplerinin üzerine ateş açıldı. Kavga eden guruplarla polisler arasında çıkan silahlı çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, olay Melikgazi İlçesi'ne bağlı Belsin 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana geldi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde oturan bir grupla Belsin'de oturan bir grup, aralarındaki husumetten dolayı tartışmaya başladı. Tartışma gece geç saatlere kadar devam etti. Gece yarısı tekrar tartışmaya başlayan grup arasında silah, bıçak, satır, balta gibi aletler kullanıldığını ihbar alan polis ekipleri olay yerine geldi. Polis ekipleri kavga eden gurubu ayırmaya çalışırken, gruplar birden polise pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet ekibiyle ambulans sevk edildi. Dağılarak olayın başladığı bina çevresine saklanan gruplar tekrar polislere saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazı kullanarak araya girdi. Polise saldıran çok sayıda kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların yakınlarıyla gözaltına alınan bazı bayanlar polis ekiplerini öldürmekle tehdit etti. 

Polis ekipleri, olay bitti gerekçesiyle normale dönmek istediği sırada gözaltına alınanların yakınları, ekip otolarının yanındaki polislere saldırdı. Polis ekipleri mahallede durumlarından şüphelendiği çok sayıda kişiyi daha gözaltına alırken, olası bir olaya karşı mahallede çevik kuvvet ekipleri nöbet tuttu. 

Olay sonrası mahallede park halindeki otomobillerde zarar meydana gelirken, kavgada kullanılan terlik, sopa gibi çok sayıda eşya toplandı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. 
polis
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 10:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?