30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Profesörlerin kavgası

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde görevli 2 profesör arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Prof. Dr. Yahya Güzel'in, tabanca kabzasıyla Prof. Dr. Abdullah Çoban'ı yaraladığı iddia edildi.

Olay, EÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde meydana geldi. İddiaya göre, Prof. Dr. Abdullah Çoban (55) ile Prof. Dr. Yahya Güzel (41) bir tezdeki intihal iddiaları yüzünden haklarında açılan soruşturma konusunda tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Prof. Dr. Güzel, Prof. Dr. Çoban'ı ruhsatsız ve kime ait olduğu bilinmeyen tabancanın kabzasıyla yüzünden yaraladı. Olay araya giren profesörler tarafından yatıştırılırken, her iki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu.

KAVGA EDEN PROFESÖRLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde kavga eden görevli 2 profesör, görevlerinden uzaklaştırıldı.

EÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. Abdullah Çoban (55) ile Prof. Dr. Yahya Güzel (41), önceki gün bir tezdeki intihal iddiaları yüzünden haklarında açılan soruşturma nedeniyle kavga etmişler ve Prof. Dr. Güzel, Prof. Dr. Çoban'ı ruhsatsız tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralamıştı. Konunun adli mercilere intikal ettiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, 2 profesörün görevlerinden uzaklaştırıldığını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş, "Türkiye'nin en huzurlu üniversitelerinden birisi olan Erciyes Üniversitesi'nde önceki gün olmaması gereken ve hepimizi üzen münferit bir olay meydana gelmiştir. Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim elemanlarından Prof. Dr. Abdullah Çoban ile Prof. Dr. Yahya Güzel arasında meydana gelen kavga olayı adli mercilere intikal etmiştir. Konuyla ilgili olarak adı geçen öğretim üyeleri derhal görevlerinden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Öte yandan olayda yaralanan Prof. Dr. Abdullah Çoban, kendisinin bir suçu olmadığını, ders çıkışı merdivenlerden inerken, Prof. Dr. Yahya Güzel'in kendisine saldırdığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2006 Çarşamba 13:48:53
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 16:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gazeteci IP: 85.96.110.xxx Tarih : 15.02.2006 14:48:21
Valla kalıbınızdan utanın? diyecem ama ne mümkün utanan zaten böyle bişeye kalkışmaz.Yahu bu nebiçim iş burası dağ başımı bir bilim adamı ruhsatsız tabancayla bir diğer bilim adamı arkadaşını yaralıyor. a pardon ben bilim adamımı demiştim özürdilerim sevgili okurlar artık taktir sizin artık siz bir isim bulursunuz...?