3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Sokağa terk ettiler

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'nde bir evin önüne bırakılan 3 günlük kız bebek, apartman sakinleri tarafından bulunarak jandarmaya teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'nde bulunan Beyazşehir Konutları'nda bir evin kapısının önüne önceki akşam saat 20.00 sıralarında 3 günlük bir bebek bırakıldı. Teravih namazı sonrasında evlerine dönen apartman sakinleri tarafından bulunan bebeğin, donmak üzere olduğu belirtildi.

Apartman sakinleri tarafından bulunarak karnı doyurulan ve altı değiştirilen bebek, daha sonra jandarma ekiplerine teslim edildi. Üç günlük olduğu öğrenilen bebek, Kayseri Doğumevi Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatırken, apartman sakinleri ise bir bayanın akşam saatlerinde apartmana koşarak girip çıktığını gördüklerini ve bayanın uzun boylu ve sarışın olduğunu belirtti. Bebeği bulan Serpil Doğan isimli kadın, "Ben ağlama sesine geldim. Bebek burada donmak üzereydi. İki saat daha kalsa kesinlikle bebeği kaybederdik. Bebeği bulduktan sonra karnını doyurup üzerini giydirdik. Annesinin vicdanına bırakıyorum. Bunu bir anne nasıl yapar? Bakamayacağı bebeği doğurmasın" dedi.

Bebek üzerinde bulunan çarşaf, kundak ve göbek bağının Kayseri Doğumevi Hastenesi'ne ait olduğunu belirten Doğumevi Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Özer, "Bebeğin sağlık durumu çok iyi. 3 günlük bir kız bebeği. Geldiğinde biraz üşümüş ve acıkmıştı. Gerekli bakımını yaptık. Bebek üzerinde bulunan çarşaf, kundak ve göbek bağı hastanemize aitti. Bunlardan yola çıkarak anneye ulaşmaya çalışacağız. Jandarma ekipleri de bu konuyla ilgili çalışma başlattı" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 15:54:17
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 22:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?