3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Tüp Bebek Merkezi'nde hırsızlık

Kayseri Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde bulunan Tüp Bebek Ünitesi'ne ait 2 bilgisayarın hard diskleri ve elektronik devreleri çalındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde mesailerine başlayan hastane görevlileri, Gevher Nesibe Hastanesi'ndeki Tüp Bebek Merkezi'nin kilitli 2 kapısının zorla açıldığını fark etti. Bilgisayarların hafıza kartının çalındığını tespit eden görevliler olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ünite içinde parmak izi çalışması yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gevher Nesibe Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Güven, "Arkadaşlarımız sabah geldiklerinde tüp bebek ünitesi çalışanları, ünitenin kapısının açıldığını ve bilgisayarların hard disklerinin çalındığını fark etmişler. Burada bulunan biri kişisel ve biri de hastanemize ait 2 bilgisayarın hard disklerini çalmışlar. Bilgisayarların biri hasta randevuları için kullanılan bir bilgisayardı. Kayıt konusunda endişelenecek bir durum yok. Hasta kayıtlarımız zaten otomasyonda kayıt altında tutuluyor. Aynı bilgiler otomasyonumuzda da duruyor" dedi.

Hırsız ya da hırsızların embriyoların bulunduğu odaya da girdiği; ancak herhangi bir zarar vermedikleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 12:15:42
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 12:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?