3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Vatandaşın, ikramıyla oruç açıyorlar

Ramazan Ayı'nda insanların trafikte rahat seyredebilmesini sağlayan trafik ekipleri, yoldan geçen vatandaşların su ve hurma ikramıyla orucunu açıyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Ramazan ayı dolayısıyla iftar saatine yakın vatandaşların evlerine rahat gitmeleri için 80 kişilik bir ekip kurdu. İftar saatine yakın 35 kavşakta görev alan trafik ekipleri, ayrıca yaşanabilecek gerginlikleri de önlemek için çaba gösteriyor.

İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların trafik sorunu yaşamamaları için geniş önlemler aldıklarını söyledi. Şehir merkezindeki bazı ana arterlerde yol yapım çalışmaları nedeni ile trafik yoğunluğunun arttığını kaydeden Özdemir, aldıkları önlemlerle yoğunluğu en aza indirdiklerini ifade etti.

İftar saatine yakın 80 kişilik grubun, 28'i ışıklı 7'si ışıksız olmak üzere 35 kavşakta görev aldığını belirten İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ramazan ayında trafik ekiplerinin mesaiye erken başlayıp geç bitirmek zorunda kaldığını ve iftarlarını yoldan geçen vatandaşların ikram ettiği ekmek, hurma veya suyla açtıklarını söyledi.

Özdemir, "Ramazan ayında vatandaşların huzurlu bir şekilde iftarlarına yetişebilmesini sağlamak önemli unsurlardan biridir. Olası bir gerginliğinin yaşanmaması için böyle bir uygulamaya gittik. Trafikteki sıkışıklıklar sebebiyle vatandaşlarımız stres yaşamaktadırlar. Bunu da şehir içi trafik ekiplerimiz bütün kavşaklarda bulunan görevlileriyle trafik sıkışıklığını en az seviyeye indirmektedirler" dedi.

Sadece trafik ekiplerinin alacağı önlemlerin yeterli olmadığını vurgulayan Özdemir, vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 12:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?