30
Nisan
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Zincirleme kazalar

Kayseri'de kar yağışı sebebiyle buzlanan yol, kazaya sebep oldu, 7 aracın karıştığı zincirleme kaza sonucu araç sürücüleri hafif şekilde yaralanırken, Kayseri-Ankara karayolu 2 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kayseri-Ankara karayolu Osman Kavuncu Anatamir Tank Fabrikası ön tarafında meydana gelen aşırı buzlanma sebebiyle 58 FE 854 plakalı mermer yüklü kamyon, seyir halindeki 38 RR 336 plakalı bir otomobile, daha sonra yine aynı şeritte seyreden 38 LP 253 plakalı başka bir otomobile çarptı. Kaza sonrasında mermer yüklü kamyon yolu tamamen kapatırken, arkadan seyreden 4 otomobil daha birbirine çarptı. Kazada araç sürücüleri ve otomobilde bulunanlar hafif şekilde yaralanırken, Kayseri - Ankara karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kaldı.

Belediyeye ait tuzlama araçlarının çalışmalarından sonra yol trafiğe açılırken, aynı yol üzerinde bir başka kaza daha meydana geldi. Yine aynı yol üzerinde seyreden 06 ET 3783 plakalı kamyon kayarak yoldan çıktı. Buzda kayan kamyon, önce Anatamir Fabrikası yan tarafındaki servis yoluna geçti. Daha sonra hızını alamayan kamyon Anatamir Fabrikası'nın duvarına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yocu Otobüsü 2 Otomobile çarptı

Kayseri'de otogardan çıkan bir yolcu otobüsü, şehir içinde seyir halindeyken kayarak yol üzerinde giden 2 otomobile çarptı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde İstanbul'a gitmek üzere otogardan çıkan özel bir turizm firmasına ait 38 TH 563 plakalı yolcu otobüsü, Kayseri - Ankara karayolunda Karayolları ışıklı kavşağına geldiği sırada buzlanan yolun kaygan olması sebebiyle kayarak önce önünde seyreden 38 RR 971 plakalı kamyonete, ardından yine aynı istikamette seyreden 38 NA 659 plakalı otomobile çarptı. Kayan otobüs, daha sonra refüje çarparak durabildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Kayan otobüs yolun büyük kısmını kapatırken, kaza sebebiyle trafik kısa süre aksadı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 12:37:27
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 12:48:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erman sayın IP: 85.107.103.xxx Tarih : 11.12.2006 22:11:42
bence şöförlerin bir suçu yok neden belli kar yağışı nedeniyle kaymış olabilirler dikkatli olmaları lazım