15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Belediye başkanları seminerde buluştu

Melikgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde 9 ilçenin belediye başkanları Kayseri'de bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda, ilçe belediye sorunları tartışılıp, projeler de masaya yatırılacak.

Grand Eras Otel'de 'Belediyeler Arası Proje İnceleme Semineri' Konya ilinin Karatay, Meram ve Selçuklu, Gaziantep ilinin Şahinbey ve Şehitkamil, Eskişehir ilinin Odunpazarı, Antalya ilinin Kepez ile Kayseri'den Kocasinan ve Melikgazi Belediyeleri olmak üzere toplam 9 metropol (Merkez İlçe) belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Belediye başkanlarının ve belediyelerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıya ayrıca AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile AKP İl Başkanı Mahmut Cabat katıldı. Seminerin. belediyeler arası projelerin değerlendirilmesi, örnek projelerin incelenmesi, uygulanmış projelerin yerinde görülmesi, uygulanabilecek örnek projelerin ise tartışılmasına imkan sağlama amacı taşıdığı belirtildi.

Seminerde konuşan ve aynı zamanda seminerin ev sahipliğini de üstlenen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 5 ayrı ilin 9 metropol belediyesinin iştirak ettiği 'Belediyeler Arası Proje İnceleme Semineri' ile amaçlarının çok farklı iklimsel ve yöresel bölgelerdeki belediyeler arası işbirliği ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Büyükkılıç, "Türkiye'de ilkini gerçekleştirdiğimiz bu tür seminer ile belediyeler arası projeler değerlendirilecek, örnek projeler incelenecek, uygulanmış projelerin yerinde görülmesi sağlanacak ve uygulanabilecek örnek projelerin incelenmesi ve tartışılmasına imkan tanıyacaktır. Öte yandan yapacağımız bu toplantıda planların geleceğe dönük olması için gerekli bilgi alışverişinde bulunacağız" dedi.

Daha sonra belediye başkanları Kayseri belediyelerinin çalışmalarını yerinde görmek için bir gezi yapacaklar. Toplantının 11 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 13:58:13
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 18:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?