18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şölen gibi piknik

Kayseri'nin Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen halk pikniği ve bisiklet gezisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gültepe Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonlarla mahallelerinin birbirleri ile tanışma ve kaynaşmasına imkan tanındığını, ayrıca aileleri piknik yapan gençlerin spor, yarışma ve diğer etkinliklerle eğlendiğini söyledi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği halk pikniğinin adeta şölen havası içerisinde tamamlandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Pikniğe katılanlara sandviç ve meyve suyu ikramında bulunuldu. Ayrıca çocuklara palyaço tarafından sakız, şeker ve oyuncak gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı" dedi.

Mahalli halk sanatçılarının seslendirdiği eserler ile katılımcıların gönlünce eğlendiğini belirten Büyükkılıç, "Halk pikniğimiz 324 bisiklet yarışçısının 3 kilometre bisiklet parkuru gezisi ile başladı. Bu bir bisikletle gezi türü niteliğinde idi. Her katılımcıya bir numara verildi. 3 kilometre tur sonunda yapılan kurada 10 katılımcıya birer adet bisiklet hediye edildi. Bu etkinliğe katkıda bulunan Kayseri Bisikletçiler Odası ile Grundfos-x firması ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kayseri Bisikletçiler Odası tarafından kendisine hediye edilen bisikleti de 14 yaşındaki Hilal Büyükçelik isimli genç kıza verirken, Melikgazi İlçesi sınırları içerisine eğimli, inişli çıkışlı, sulu alanı olan standartlara uygun bir bisiklet parkı yapılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 11:15:20
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 11:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?