22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sokaklara renk geldi

Son zamanlarda sokak duvarlarına yapılan 3 boyutlu resimler Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de moda haline geldi. Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri de bu kapsamda yaptıkları birbirinden güzel sokak resimleri ile vatandaşların beğenisini kazanıyorlar.

Yürüyenleri bir anlık göz yanılmasıyla hayretler içinde bırakan bu resimleri yapmak için yetenek kadar hayal gücü de gerekiyor. Kuşlar, balıklar, dünya, evler, havuz gibi çok ilginç sahneleri sokaklara taşıyan çocuk sanatçılar, resmi gölgeli bir şekilde çizerek 3 boyutlu gibi görünmesini sağlıyor ve kullandıkları özel boya sayesinde resim göz alıcı renklerde ve capcanlı oluyor. Bu tür resimleri yapan 9 - 14 yaş grupları arasında bulanan Belediye Çocuk Meclisi üyeleri, resim yapmanın zevk işi olduğunu söyledi. 1994 yılında kurulan ve Türkiye'nin en faaliyetli 2. meclisi olan Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 800 kayıtlı üyesi bulunuyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, bu tür sokak resimlerinin Türkiye'nin her bölgesinde olmasını isteyerek, "Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi, Türkiye'nin en faaliyetli 2. merkezidir. Burada 9 - 14 yaş grupları arasındaki çocuklar, resmin yanı sıra, İngilizce, bilgisayar, matematik, spor branşlarından kurslar düzenleniyoruz. Bizler çocukların hayal gücünü geliştirmek amacıyla bu tür uygulamalarda da bulunuyoruz. Sokakların duvarlarında bulunan iç açıcı bu resimlerin Türkiye'nin her sokağında olmasını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 11:03:05
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 11:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?