17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bu Sesleniş Herkese: Baca Temizliğinizi Yaptırın

Yaklaşan kış mevsimi öncesi binaların baca temizliğinin mutlaka yaptırılması gerektiği aksi takdirde baca ve çatı yangınları ile karşılaşılabileceği belirtildi.
 
 Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Cilasun, kış gelmeden bina bacalarının temizletilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bina bacalarının iç düzeylerinde biriken kurumlardan dolayı çıkan baca yangınları, kış yangınlarının yarısını, toplam yangınların da dörtte birini oluşturmaktadır. Kısa sürede müdahale edilemezse ise çatı ve bina yangınlarına sebebiyet vermektedir. Yılda en az iki defa temizlenmesi gereken baca kurumları, bacadaki dumanın çekiş gücünü de azaltarak tıkanmasına, dumanın bina içerisine dolarak oksijensiz kalmalara ve zehirlenerek ölmelere neden olmaktadır. Bu nedenle kış gelmeden baca temizliklerinin yaptırılması gerekmektedir" dedi.
 
 Geçen yıl 56 adet baca yangını çıktığını hatırlatan İtfaiye Müdürü Cilasun, 2002 yılında 45, 2001 yılında 35 ve 2000 yılında da 26 adet baca yangınına müdahale edildiğine dikkat çekerek, baca temizliğinin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
kayserim.net
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 14:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?