17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Maraton Başlıyor

Üniversitelere ve yurtlara kayıtlar, yarın başlıyor. 9 Gün sürecek kayıtlar için üniversite bünyesinde özel birimler oluşturuldu.

 

     Üniversitelere kayıtlar, 15 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek. Bu süre içinde her fakülte için farklı kayıt tarihleri belirlendiğinden, adayların, ÖSS yerleştirme sonuç belgelerinde belirtilen tarihte kazandıkları fakülteye başvurmaları gerekiyor.
Üniversite adayları ellerine ÖSS yerleştirme sonuç belgeleri ulaşmamış olsa bile kazandıkları üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecekler.
Belirlenen süre içinde kayıt yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecek. Üniversite öğrencilerinin barındığı yurtlar, 15 Eylül Çarşamba günü hizmete açılacak.
     Yurtlara asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler de 6-17 Eylül günleri arasında kayıt yaptırabilecek.
Yurtlarda boş kalan yatak sayısına göre hazırlanacak birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları da 20-24 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılacak. Bundan sonraki her pazartesi günü sırasıyla yedek listedeki öğrencilere 5'er gün kayıt süresi tanınacak. Yedek listeler ilgili yurt ve bölge müdürlüklerinden takip edilecek.
     Öğrenciler kayıt sırasında yurt ücreti ile depozito da ödeyecekler. Ücretler, öğrencinin kalacağı yurdun niteliğine göre 39 milyon lira ile 180 milyon lira arasında değişiyor. 2004-2005 akademik yılında yurtlara 90 bin öğrenci kayıt yaptıracak.

Kanal38
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 13:53:48
Güncelleme :7 Eylül 2004 Salı 16:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?