20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Şampiyon 'Hoşgeldin' Memleketine

Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan 17 yaşındaki boksör Atagün Yalçınkaya, memleketi Kayseri'ye gelişinde davul zurna eşliğinde kurban kesilerek karşılandı.

Babası Osman ve annesi Nezahat Yalçınkaya ile birlikte Kayseri'ye gelen Atagün Yalçınkaya'yı, Anbar Zabıta Kontrol Noktası'nda, Gesi Belediye Başkanı Sami Eker, yakınları ve hemşehrileri karşıladı. Yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla babasının memleketi Gesi Beldesi'ne giden Yalçınkaya'ya, burada da hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi. Burada Gesi Belediye Başkanı Sami Eker, Yalçınkaya'ya 10 cumhuriyet altını, plaket ve Türk bayrağı hediye etti. Eker, Atagün Yalçınkaya'nın hediye ettiği Türk bayrağını, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda şampiyon olarak göndere çektirmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yalçınkaya'ya merkezi Ankara'da bulunan Gesi Vakfı da 5 cumhuriyet altını armağan etti. Bazı vatandaşlarda çeyrek altın taktı. Davul zurna eşliğinde halay çeken Atagün Yalçınkaya, bir süre oynadı. Yalçınkaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayseri ve Gesi halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Kayseri'de çok büyük bir karşılama yapıldığını belirten Yalçınkaya,

''Başkanımıza teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdılar. Bundan sonraki hedefim, yine en büyük kürsünün zirvesine çıkmak. Önümüzde Akdeniz Oyunları var, Avrupa ve Dünya Şampiyonası var, 2008'de Pekin'de olimpiyatlar var. Orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum'' dedi.

Kayseri Gündem
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 14:11:39
Güncelleme :22 Ekim 2004 Cuma 15:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?