21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Hoşgeldin doğalgaz

Kısa bir süre önce yapımına başlanan doğalgaz hatlarının tamamlanmasıyla Kırıkkale'ye ilk doğalgaz düzenlenen törenle verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, doğalgazla yanan ilk meşaleleri Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Vali Mustafa Bahrettin Demirer birlikte yaktı. "Hoş Geldin Doğalgaz" sloganıyla alkışlar arasında meşalelerin yakıldığı törende vatandaşlar da sevinçliydi. Kırıkkale'de Doğalgaz işlerini yapan Kırgaz Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu, Mayıs ayı içinde başlanan şebeke çalışmalarının bugün noktalandığını ve ilk gazı vermenin heyecanını birlikte yaşadıklarını söyledi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da doğalgaza kavuşan onuncu il olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "4 aylık bir sürede kazmayı vurduk, boruları döşedik, hatta gazı verdik. Bu belki de bir rekordur. Her nimetin bir külfeti vardır. Bizim de külfetimiz yolları kazmak oldu. Bir hafta on gün içinde kazdığımız bu yolları asfaltlayacağız. Bize sabır gösteren Kırıkkale halkına teşekkür ederim" dedi.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer ise son 5 yılda Kırıkkale'nin çağdaş kent olma yolunda büyük adımlar attığını söyledi. Tören alkışlar arasında son buldu. Kırıkkale'de Kırgaz tarafından bu güne kadar yapılan çalışma sonunda 23 bin konut önüne doğalgaz hattı ulaştırıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:16:57
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
davut bayram IP: 85.105.136.xxx Tarih : 12.10.2005 17:22:58
harika bir olay 91 yaşında babam 80 yaşında annem orda yaşıyorlar sürekli kışın yaşanan sorun kim nasıl doldurur kovayı tüm düşüncelerim silindi eylül ayında kırıkkaleye gelip hemen kalorifer sistemini döşetip gönül rahatlığı ile yaşadığım şehir denizliye döndüm şimdi tek düşüncem bağlantı yapılıp gazın verilmesi inşallah oda olursa babm gibi yaşlı insanlar rahat edecekler emeği geçen herkese teşekürler ama yolları asfaltlayıp giriş ve çıkıdaki o rezalet görüntüyü lütfen yok edin başarılar denizliden selamlar