21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

SSK Müdürü'nden prim uyarısı

Sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören son çıkan kanun hakkında açıklama yapan SSK Kırıkkale İl Müdürü Celalettin Göçer, yapılan taksitlendirme fırsatının kaçırılmaması gerektiğini bildirdi.

Kamu kuruluşlarının, KİT'lerin, uzlaşmaya başvurmayan belediyelerle özel sektör işverenlerinin, borçlu isteğe bağlı sigortalılar ve topluluk sigortası ödeyen avukatların bu kanundan yararlanabileceğini söyleyen Göçer, bu kesimlerin sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri ve inşaat işlerinin fark işçilik primi kapsamındaki borçlarının yapılandırılabileceğini dile getirdi.

Prim borcu olanların fırsattan faydalanmalarını öneren Göçer, "SSK'ya 31 Mart 2005 tarihine kadar borçlu olan mükellefler borçlarını yapılandırmak suretiyle peşin veya taksitle ödeme talebinde bulunabilecekler. 31 Mart 2005 tarihinden sonraki borçlar bu kanun kapsamına girmediğinden, bu döneme ait işverenlerin borcu varsa bunlar için ayrıca talepte bulunarak, ancak teminat göstererek taksit talebinde bulunabilecekler. Başvurular İl Sigorta Müdürlüğü'nde bulunan başvuru formlarıyla bizzat veya posta yoluyla yapılabilecek" diye konuştu.

SSK'nın Kırıkkale'de yaklaşık 200 bin kişiye hizmet verdiğini, bu hizmetlerin verilmesinde aksama yaşanmamasının bir ölçüde işverenlerin primlerini ödemelerine bağlı olduğunu söyleyen Göçer "Kanunda belirtilen esaslarda yapılandırmadan yararlanacak olan mükellefler yüzde 10 ile yüzde 57 oranında fayda sağlayacak. Borç toplamı bin YTL'nin altında olanlar en çok 6 taksit yaptırabilecekler. Peşin ve taksit ödemeleri şimdilik SSK İl Müdürlüğü veznesine yatırılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 11:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?