21
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Taksitle doğalgaz aboneliği

Kırıkkale'de doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak için gayret sarf eden Kır-Gaz, Haziran ayı içinde taksitli abonelik kampanyası başlattı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kor-Gaz Genel Müdür Yardımcısı Önder Bayram, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda Kırıkkale'de doğalgaza gösterilen ilgiyi daha da artırmak istedik. Haziran ayı içinde bu yıl doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşlara 7 taksit imkanı getiriyoruz. 180 dolarlık abone ücretini 7 taksitte ödeme imkanı getiriyoruz. Doğalgaz kullanmanın avantajlarını söylerken, 100 metrekare kullanımlı bir sobalı odada, kömür ve mutfak ile sıcak su ihtiyacında tüp kullanıldığını varsayar isek, vatandaş bin 600 YTL ödüyor. Aynı büyüklükteki konutta LPG kullanılıyorsa, ödenen toplam bedel 4 bin 500 YTL'ye çıkmaktadır. Oysa doğalgaz kullanıldığında ısınmak, mutfak ve sıcak su için yıllık 900 YTL ödenecektir. Yaptığımız araştırmalara göre, 1 yılda kömür yerine doğalgaz kullanıldığında yüzde 44 daha az ödeme yapılacaktır. Ayrıca kömüre oranla doğalgazın temizliği ve rahatlığı dikkate alınırsa, vatandaşları acilen abone olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bayram, kış gelmeden vatandaşların doğalgaz aboneliğini yaptırarak tesisatlarını bağlatmalarını, kışa hazırlıklı girmelerini istedi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 03:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan sargın IP: 85.101.35.xxx Tarih : 10.06.2006 21:35:50
sadece şehrin merkezinde olan doğalgaz ne zaman kenar semtlere dağılacak merak ediyorum.ben kaletepe mahalesinde oturuyorum. 2006 mart ayında kazı çalışmaları başlıycaktı. ama bırakın buraları hiçbir yerde doğalgaz çalışması yok ki..