22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çelebi Belediyesi borç batağında

Mart 2004'de seçilen Belediye Başkanı Mahmut Koç'un trafik kazasında ölümünden sonra göreve getirilen Kırıkkale'nin Çelebi İlçesi Belediye Başkanı Hacı Özbal, belediyenin borçları nedeniyle zor durumda.

Belediyenin 18 personeli bulunduğunu, aylık ortalama 20 milyar lira İller Bankası'ndan gelirleri olduğunu söyleyen Çelebi Belediye Başkanı Özbal, "Bize gelen İller Bankası payı ancak personel giderlerine yetiyor. Borçlardan dolayı kesintilerimiz var. Piyasaya da 100 milyara yakın borcumuz var. Göreve gelirken bu işin zor olduğunu biliyordum. Ben de ticaretin içinden geldiğim için ekonomik sorunları çözerim demiştim. Ancak bir tarafta borç ödeme diğer taraftan da hizmet etmek çok zor" dedi.

Kırıkkale milletvekillerinden ilçeye hizmet için yardım beklediğini belirten Özbal, "Rahmetli belediye başkanımızın cenaze töreninde bize hizmet için söz veren siyasilerin bugün bize bakmalarını bizimle ilgilenmelerini bekliyorum. Onun bıraktığı yarım hizmetleri bir bir tamamlamak istiyorum. Kaza geçirip hayatını yitirdiği kum ocağını faaliyete geçirdim. Ancak makinaları kiralık olduğu için fazla gelirimiz olmuyor. Ayrıca ilçemizde yaptırdığımız iş merkezimiz var. Burayı bir kamu kuruluşuna veya üniversitenin bir birimine vermek istiyoruz. Süt fabrikamız var, onu işletecek girişimci arıyoruz. Bunları yapabilirsek ilçemizin önünü açarız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 10:45:51
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 11:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?