21
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Türk Ocakları Başkanları Kırıkkale'de buluştu

Türk Ocakları Başkanları, Kırıkkale Şubesi'nin tertiplediği İç Anadolu Bölgesi Şube Toplantısı'nda bir araya geldi.

Türk Ocakları'nın ilk defa İç Anadolu Bölge Toplantısı Kırıkkale'de yapıldı. 16 vilayetten 90 kişinin katıldığı toplantıdaki ortak nokta Türk Ocaklarının Milliyetçilik davasını yürüttüğü, bu durumu ise Milliyetçilik duygusu olan tüm herkese kapsamlı bir şekilde anlatılması gerektiğini ifade edildi. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, saat 14.00'de başlayarak 19.00'a kadar devam etti.

Toplantıya, Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür başta olmak üzere Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Arslan, Ankara Şube Başkanı Türkan Hacaloğlu, Aksaray Şube Başkanı H. Kazım Somuncuoğlu, Bozöyük Şube Başkanı Abdullah Devlez, Bilecik Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir İlgen, Çankırı Şube Başkanı O. Aydoğan Uğurlu, Çorum Şube Başkanı Hilmi Demir, Ereğli Şube Başkanı Sadık Özkubat, Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal, Kayseri Şube Başkanı Mustafa Öztürk, Karaman Şube Başkanı Ekrem Karaçaaltıncaba, Kırşehir Şube Başkanı Orhan Kurtoğlu, Konya Şube Başkanı Vedat Erden, Nevşehir Şube Başkanı Hayrettin Tükel, Niğde Şube Başkanı M. Yılmaz Uzun, Sivas Şube Başkanı A. Necip Günaydın, Yozgat Şube Başkanı Niyazi Kılıç ve çok sayıda Kırıkkale Türk Ocaklarına gönül vermiş vatandaş katıldı. Genel Başkan Gürgür, Türk Ocakları olarak yapmış oldukları toplantılara Türk Dünyasından bir çok gencin katıldığını ifade etti.

Gürgür "Türk Ocağı ne iş yapıyor? gibi size yöneltilen sorulara, "Türk Ocağı çalışıyor demelisiniz. Bunu bizi bilen görür, bizi bilmeyen görmez. Bizi bilmeyenin görmesi de o kadar önemli değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi iktidarları değişebilir. Bunlar olağan şeylerdir. Ama biz Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmalıyız. Türk Ocakları olarak kendi muhasebemizi yapmamız gerekir. Kimseden mekan mevkii beklemiyoruz. Dünde istemedik bugünde istemeyeceğiz. Ama Türk Ocaklarıyla ilgili hakkımızda ortaya atılan ithamlar yanlış ithamlardır. Bu ithamlar Milliyetçilik davasına zarar veriyor. Bu zamana kadar bu konuda kimseyle tartışma içerisine girmedik. Fakat bundan sonra karşılık vereceğiz" yanıtını verdi.

GİTTİKLERİ ÜLKELERDE ASİMİLE OLAN TÜRKLER
Türklerin yüzyıllar öncesinde Anadolu'ya yerleştiğini ve burada bulunan farklı kültürleri Türk kültürüyle tanıştırarak birleştirildiğini ve bu kişileri Türk olduğuna parmak basan Bilecik Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aldulkadir İlgen, Çin'e giden Türkler'in bir çoğu asimile olduğunu, İran'a giden Türkler'in ise kendi kültürlerini dahi unuttuklarını söyledi. Türk Ocakları'nın bir elit hareket olduğunu söyleyen Türk Ocakları Konya Şube Başkanı Vedat Erdem, göreve 2 yıldır geldiklerini, bu süre içerisinde çok yol kat ettiklerini dile getirdi.

Dünyada bir Haçlı Seferi yapıldığını, bu seferin hedefinde ise Türkiye'nin olduğuna dikkat çeken Erdem, gençlere çeşitli sebeplerle çok güzel çalışmalar yaptıklarını ve bu şekilde hizmet ettiklerini kaydetti. Türk Ocakları'nın başta genel merkez olmak üzere, tüm şubelerinin eş zamanlı ve güzel çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal, bu sayede Türk Ocakları'nın her zaman için ülke gündeminde yer alacağını ve hatta belirli konularda ülke gündemine oturarak bir çok kişinin ilgisini bu yöne çekileceğini belirtti. Kendisinin üretmeyeni veya olan olumsuzluklar nedeni ile sebep arayanı sevmediğini vurgulayan Ünal, ocağın gelişmesine engel olunmamasını ifade etti.

Toplantının son konuşmacısı Türk Ocakları Kırıkkale Şube Başkanı Hasan Yaylı oldu. Türk Ocaklarının 93 yıllık misyonu boyunca Türk milletinin hasletlik güdüsünü ve Türk milletinin yerinde duramayan karakterini tam olarak gözler önüne serdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Türk Ocakları Şube Başkanı Hasan Yaylı, Türk ocaklarının özellikle milli mücadelede ve öncesinde Türk milletinin yok olmaması mücadelesinin bugün hala var olmasının en önemli nedenleri arasında yer aldığını belirtti.

Ülkemizin son iki yüz yıldaki temel problemlerine de değinen Yaylı, "Cumhuriyet'in kuruluşundaki ilk 15 yıllık periyodu çıkartıldığı zaman yaşamış olduğu büyük buhran, aşağılık kompleksi ve bir yıldız misali kültürel, dini ve ahlaki anlamda kırpıla kırpıla yaşadığımız büyük erozyon, ülkemizin bizim dışımızda hazırlanan ve bize yedirilen olumsuz kaderiyle bugünlere ulaşmasına neden olmuştur" dedi.
Başkanlar Sarıkonak Tesislerinde yemekte tekrar biraraya geldi. Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz yemekte Belediye hizmetleri hakkında kısa bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 23:01:55
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 14:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talha tütüncü IP: 194.27.43.xxx Tarih : 2.03.2007 15:01:41
evet türkler tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacaktır.ve hiç bir şekilde asimile olmadan başka milletlerin kültürünü kullanmadan... bizim kültürüz eşsiz bir hazinedir bunu sonuna kadar korumak ve yaşatmak dileğiyle...