4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

176 köy yolu kapalı

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Kırşehir merkez ve ilçelere bağlı toplam 176 köy yolu ulaşıma kapandı.

Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 233 köyden 176'sının yolu ulaşıma kapanırken, kapanan köy yollarının temizlenmesi için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kapanan köy yolları ile ilgili bilgiler veren Köy Hizmetleri İl Müdürü Bektaş Aydoğan, "Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü olarak 9 greyder, 3 kar makinesi, 5 servis aracı, 1 dozer ve 3 kepçe ile karla mücadele çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle açtığımız köy yolları anında tekrar kapanıyor.

Bugün itibariyle 233 köyümüzden, 176 adetinin yolu ulaşıma kapalı ve çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkları sürece trafiğe çıkmamalarını uygun görüyoruz" dedi. Diğer yandan, kar yağışı şehir merkezinde de hayatı olumsuz etkilerken, belediye bünyesinde oluşturulan 'Karla Mücadele Timleri' tarafından aralıksız bir şekilde yol ve kaldırım temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

Belediye Bakım İkmal Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Halim Çakır, "tarafından Geçtiğimiz aylarda alınan 2 adet kepçe ile birlikte 4 kepçe, 2 greyder, 1 tuzlama aracı, 1 adet sıvı madde aracı, 1 adet kamyon ve 1 adet tamirci ustası, 1 adet lastikçi, 1 adet oto lastikçi ile 1 adet oto elektrik tamircisi görev yapıyor.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye bünyesinde karla mücadele timi oluşturduk. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışacak ve vatandaşlarımız her hangi bir sıkıntı yaşadıklarında 214 10 10 numaralı telefonu arayarak, karla mücadele ekiplerimize ulaşabilecekler. Şu anda tüm mahalle, sokak ve caddeler ile kaldırımlarda çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Kar yağışı kentin üzerini beyaz örtüyle kaplarken, ortaya çıkan manzara, fotoğraf sanatçılarının yüzünü güldürdü. Çok sayıda vatandaş, ortaya çıkan manzarayı fotoğraflamak için yüksek binalara akın etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 12:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?