2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tamirciler canını zor kurtardı

Kırşehir'de LPG tüpü takılı otomobil, tamir edilmek üzere getirildiği tamircide patlayınca, ortalık savaş alanına döndü.

Kılıçözü Sanayi Sitesi'nde meydana gelen olayda, Önder Arslan isimli tamirciye getirilen ve plakası belirlenemeyen otomobil, bagajında takılı bulunan LPG tüpünün patlamasıyla havaya uçtu. Otomobilde bulunan LPG gazı dolu tüp'ün patlaması tamirci Önder Arslan'ı işyerinin dışına fırlattı. Olayın şokunu üzerinden atamayan tamirci Arslan, canını zor kurtardığını söyledi. LPG tüpünün önce alev aldığını ve hemen ardından bomba gibi patladığını söyleyen Arslan,"Araba bakıma gelmişti. Bakımını yapmak için içeriye aldık ve birden alev aldı. 'Tüp patlamaz' diyorlardı. Alev alınca kendimizi dışarı attık ve 10 dakika sonra bomba gibi patladı. Araba müşterinin arabası ve ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

İşyerinde ciddi maddi zarar olduğunu söyleyen tamirciyi ziyaret eden Madeni İşler Odası Başkanı Mustafa Elvan, imece usulüyle yardım toplayacaklarını söyleyerek, "Esnafımız mağdur duruma geldi. Esnaf arkadaşlarımızdan para toplayacak ve kendisine destek vereceğiz. Dükkanında yaklaşık 20-25 bin YTL zarar var. Bunun yarısını karşılarsak esnaf kardeşimiz rahatlayacak" diye konuştu.

LPG takılı otomobillerin tehlikeli olduğunun bir kez daha gördüklerini söyleyen Elvan, "LPG takılı otomobillerde bu tür olaylar yaşanabiliyor. Vatandaş ne yapsın? Benzin pahalı. Otomobil sahipleri mutlaka kasko ve sigorta yaptırmalıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 17:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?