4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

45 günde 700 nikah

Kırşehir'de, son 45 gün içerisinde 700 çiftin dünya evine girdiği öğrenildi. 

Kırşehir Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, son 45 gün içerisinde 700 kişi nikah kıydırırken, nikah kıydırmak için Belediye Evlendirme Müdürlüğü'ne bin 50 kişinin müracaat ettiği bildirildi. 2005 yılında bir sezon boyunca toplam 950 nikahın kıyıldığını belirten yetkililer, 2006 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında nikah sayısının artış göstermesinde, yıllık izine gelen yurt dışında çalışan işçi ve ailelerinin sayısındaki artışın etkili olduğu ifade edildi. 

Düğünlerin artış göstermesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü'nce de düğün tedbirleri artırılırken, her düğüne sivil ve resmi ekiplerin görevlendirildiği öğrenildi. 

Düğünlerde silah ve havai fişek atılmaması konusunda düğün sahipleri sürekli uyarılırken, uyarılara rağmen silah ve izinsiz havai fişek atan düğün sahiplerine yasal işlem uygulandı. Düğünlerde muhtemel bir olumsuzluğu engellemek amacıyla, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere tarafından kurum içinde çalışan bayan polis memurları hafta sonu sivil olarak düğünlerde görevlendiriliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 11:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?