4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Avrupa standartlarında

Yaklaşık 3 trilyon lira harcanarak tamamen yenilenen ve Avrupa standartlarına kavuşan Kırşehir Devlet Hastanesi'nin yeni ameliyathanesi bu ay hizmete girecek.

Yeni ameliyathane ile ameliyat olmak isteyenlere istedikleri müzik dinletilebilecek. Yoğun bakımdaki bir hastayı, yakınları bekleme salonundaki Plazma TV'den izleyebilecek. Yenilenen ameliyathanenin İç Anadolu'nun en modern hastanelerinden bir tanesi olduğu belirtiliyor.

Kırşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mehmet Çiçek, yeni baştan dizayn edilen ameliyathane hakkında bilgi vererek, sterillizasyon ve teknolojik açıdan Avrupa standartlarında olan ameliyathanede, aynı anda beş hastanın ameliyat olabildiğini ifade etti. Çiçek, şöyle dedi:

"Havalandırma, ısınma, soğutma ve elektrik sistemleri hastane bünyesinden ayrı çalışıyor. Yoğun bakımdaki bir hastayı, yakınları bekleme salonundaki Plazma TV'den izleyebilecek. Hasta ve yakınlarına, istedikleri takdirde ameliyat anının görüntülerini verebileceğiz. Otomatik kapılardan biri kapanmadan, diğeri açılamıyor. Otomatik ve şifreli kapılar ile güvenlik sağlanacak, buranın hassasiyeti ortaya konulacak. 4,5 aydır devam eden ve 3 trilyon lira harcanan ameliyathanede, hastalar ameliyat öncesinde bile istedikleri müziği dinleyebilecekler. Ameliyathanemiz, bu görüntüsüyle İç Anadolu'nun sayılı ameliyathanelerinden biri olmuştur."

Öte yandan, Kırşehir Devlet Hastanesi'nin 2005 yılında 362 bin 218 hastaya hizmet verdiğini açıklayan Uzman Dr. Çiçek, "Günde ortalama bin 800 kişiye poliklinik hizmeti vermekteyiz. Geçen yıl acil servise 70 bin 406 hasta müracaat ederken, diş polikliniğine 23 bin 148 kişi müracaatta bulundu. Ayrıca geçen yıl toplam 316 kişi hastanemizde ameliyat oldu" şeklinde sözlerini tamamladı.


.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 17:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fevzi Duran IP: 81.212.104.xxx Tarih : 3.02.2006 02:14:49
HASTANEMiZiN MODERNiZASYONU SAĞLAYAN MiLLETVEKiLiMiZ SAYIN MiKAiL ARSLAN'A BÜTÜN KIRŞEHiRLİLER ADINA TEŞEKKÜR EDiYORUM.