4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan yardım elini uzattı

Kırşehir'de yıllarca ayak parmakları ile kanaviçe yaparak kimseye muhtaç olmamak için direnen Leyla Köksal isimli genç kıza, Belediye Başkanı Halim Çakır yardım eli uzattı.

Kırşehir'in Mucur İlçesi'ne bağlı Dalakçı köyünde yaşayan Leyla Köksal isimli 29 yaşındaki engelli kıza, Belediye Başkanı Halim Çakır ve TGRT By-Kuş ekibi yardım eli uzattı. Yıllarca bir dikiş makinesi hayaliyle yaşayan Leyla Köksal, kendisine tam otomatik ve bilgisayarlı dikiş makinesi hediye edilince gözyaşlarını tutamadı.

Doğuştan kolları olmayan ve bir bacağı kısa olan Leyla Köksal, kimseye muhtaç olmamak ve hayata sımsıkı sarılmak adına ayak parmakları ile kanaviçe yaparak örnek bir davranış sergilerken, 20 yıl boyunca ayak parmaklarını elleri gibi kullanan Köksal, hayal ettiği dikiş makinesi ile karşısında Belediye Başkanı Halim Çakır'ı görünce, mutluluktan gözyaşlarına boğuldu.

TGRT By-Kuş ekibi ile birlikte eksi 21 derece soğuğa rağmen 40 cm yüksekliğindeki karların üzerinde yürüyerek Leyla Köksal'ı evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Halim Çakır, görev süresince kimsesizlerin kimi olacağını belirterek, "Makamların, mevkilerin gelip geçici olduğunu biliyorum ve bugüne kadar garibin, yetimin, kimsesizlerin ve gönlü Leyla kızımız gibi hayat dolu olan insanlarımızın yanında oldum. Bundan sonrada olmaya devam edecek ve riyadan uzak milletten aldığımı tekrar bu milletin evlatlarına aktaracağıma söz veriyorum. Bugün hoyratça yaşanılan dünyada, hayata bağlılığı ve yaşam sevinci karşısında Leyla Köksal'ı takdir etmemek elde değil. Ayak parmakları ile hayata direnen ve elindeki ile mutlu olup şükür etmesini bilen bir kardeşimiz olan Leyla için, belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağım. İnşallah çok kısa zamanda kendisine Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmemiz sonrasında sertifika vererek dikiş-nakış öğretmeni olmasını sağlayacağız" dedi.

Son 3 ay içerisinde birçok vatandaşa çamaşır makinesi, buzdolabı, kanepe, gıda ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu belirten Çakır, ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini devam edeceğini de ifade ederek, "Kapımız ve gönlümüz tüm halkımıza açık. Yeter ki, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bize gelsin. İyi niyetlerimizin istismar edilmemesi bizim için çok önemli. İmkanlar dahilinde her vatandaşımıza yardımda bulunuyoruz ve bundan sonrada bulunacağız" dedi.

Hayalini kurarak yaşadığı dikiş makinesine kavuşan Leyla Köksal, Belediye Başkanı Halim Çakır'ın makam sahibi herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar kapımı kimse çalmadı ve sadece Belediye Başkanı Halim Çakır imdadıma yetişti. Yıllarca bir dikiş makinemin olacağı hayaliyle yaşadım ve bugün hayalim gerçek oldu. Halim ağabeyime çok teşekkür ediyor ve 'Allah gönlüne göre versin' diyorum. Benim mutluluğumun şu anda sınırı yok ve anlatacak kelimede bulamıyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 16:42:07
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 11:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yıldırım IP: 81.213.12.xxx Tarih : 1.02.2006 10:48:32
HBAERiN BAŞLIĞI YANLIŞ !! Haberinizde sehven "Vali yardım elini uzattı" yazılmış. Oysa gerek fotoğraftan gerekse haberin içerinden anlaşılacağı gibi yardım eden Vali değil Belediye Başkanı Halim Çakır'dır. Bu yanlışı umarım en kısa zamanda düzeltirsiniz.