4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediyeye araç takviyesi

Kırşehir Belediyesi tarafından alınan tam donanımlı itfaiye aracı Kırşehir'e getirildi.

Öğle saatlerinde belediye önüne getirilen itfaiye aracı, düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Yeni alınan 2 adet 110 bin YTL'lik kepçelerle birlikte tanıtılan 180 bin YTL'lik tam donanımlı itfaiye aracı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Halim Çakır, kendilerine güvenen Kırşehir halkının başını yere eğdirmemek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve hizmet ürettiklerini ifade etti.

Çatır, "Kırşehir Belediyesi olarak gerek başkan yardımcılarımız gerekse belediye çalışanlarımız olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor ve hizmet üretiyoruz. Daha düne kadar bakım ikmal müdürlüğünde bulunan tüm araçlar kullanılmaz haldeydi ve bugün çalışmayan aracımız yok. Bugün de araç parkımıza yine tam donanımlı itfaiye aracımızı aldık ve kıymetli halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Alınan itfaiye aracı ile ilgili teknik bilgilerde veren Başkan Çakır, "İtfaiyemiz; 7 ton su kapasiteli, 700 litre köpük, 250 litre doğalgaz yangınlarında kullanılmak üzere 259 litre kimyasal madde taşıyor. Saniyede 50 litre su basıncına kavuşan itfaiye aracımız da 27 metre uzunluğunda yani 10 katlı binalara müdahalede kullanılabilecek merdiven bulunuyor.

erdiven sepeti hidrolik olup, itfaiye erinin hareketlerine göre yönünü tayin edebilmekte. Yine ayrıca, 200 metre uzaklığa kadar su atabilmekte. İtfaiye arıcımız ilimize hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Halim Çakır'ın konuşmasının ardından tam donanımlı itfaiye aracıyla yapılan tatbikatta kısa bir gösteri sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 17:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?