4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çevreyi kirleten iş makinelerine savaş

Kırşehir Belediyesi, özellikle şehir merkezinde ve yakın mahallelerde, yasak olduğu halde moloz dökerek çevreyi kirletenlere savaş açtı.

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, sabahın erken saatlerinde şehir merkezi ve kenar mahallelerde incelemelerde bulunurken, iş makinelerince rasgele sağa sola dökülen moloz yığınlarını görünce tepki gösterdi. Başkan yardımcılarına ve trafik zabıta ekiplerine talimat veren Başkan Çakır, denetimlerin sıklaştırılmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Şehir genelinde bizim temizlediğimiz yerlere moloz döken ne kadar araç varsa takip edilecek. İş makineleri ile yasak bölgelere moloz döken araçlar, trafik zabıta ve Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince ortaklaşa yapılacak bir çalışma ile bağlanacak ve uzun süre trafiğe çıkmaları yasaklanacak. Biz, şehrimizin temizliği için gece-gündüz çalışıyoruz, kendini bilmez birkaç kişi bizim temizlediğimiz yerleri tekrar kirletiyor. Kırşehir hepimizin Kırşehir'i. Ama, vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı ve insaflı olmalarını bekliyoruz."

Kenar mahallelerde çöp çıkarma saatlerine uymayan herkese ceza kesileceğini hatırlatan Başkan Çakır, "Halkımızı iki yıldır uyarıyoruz ama ne yazık ki yaptığımız uyarı levhaları dahi kırıldı. Duyarlı vatandaşlarımızın belediye'ye yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çevreyi kirletenleri 153 Alo Zabıta hattını aramalarını bekliyor ve şehrimizi temiz tutmak için el ele verelim diyorum." şeklinde konuştu.


.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:12:26
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 14:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?