4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Fransız öğretmenler Kırşehir'de

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen 'Cla-Kır Dil Projesi' kapsamında, Fransa Clarensac Koleji' öğretmen ve öğrenci velileri Kırşehir'e geldi.
 
Fransa Clarensac Koleji İngilizce Öğretmeni Nadia Afforti, Müzik Öğretmeni Marite Pratx, Kütüphane Memuru Genevieve Quindal, Öğrenci Velisi Claude Faure ve Sinema İşletmecisi Billing Zacgues Kırşehir'e gelerek, kendileri için hazırlanan yöresel yemeklerden yiyip, yöresel türküler eşliğinde göbek atıp, halay çekti. 

Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Halim Çakır'ı makamında ziyaret eden Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi Yusuf Gömbel, İngilizce Öğretmeni Sahir Tekin, Halil Bacaksız ve Canan Üçhöyük'ün eşlik ettiği ziyarette Fransız öğretmenler, Kırşehir'de gördükleri ilgi ve sevgiden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtirlerken, ziyaret anısına Belediye Başkanı Halim Çakır'a Clarensac yöresine ait el yapımı tabak hediye ettiler. Belediye Başkanı Çakır tarafından da Fransız Öğretmenlere, Kırşehir'in tarihi camileri ve turistik mekanları ile ilgili bilgiler verilirken, cami resimleri ve Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.
Ziyaretin hemen ardından Fransız öğretmenler Kırşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan "Kırşehir Evi"ne geçerken, burada yer sofrasında dolma biber, makarna, yoğurt ve tatlı ikram edildi. Yemeğin hemen ardından bağlama eşliğinde seslendirilen "Çekirge" türküsüyle dans eden Fransız öğretmenler, halay çekmeyi de ihmal etmedi. Kırşehir Evi'nde bulunan bağlamalara da yoğun ilgi gösteren Fransız öğretmenler, bağlama çalabilmek için uzun süre uğraş verdi. 

Proje ve ziyaretle ilgili bilgiler veren Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Gömbel, projeyle ülkeler arası kültür alışverişini sağlanmayı hedeflediklerini belirterek, "Ulusal Ajans tarafından desteklenen Cla-Kır Dil Projesi'nde amaç, öğrencilerin İngilizce, Fransızca ve Türkçe dillerinde ülkeler arası kültür alışverişini sağlamak. Bu çerçevede bir takvim hazırlanacak ve bu takvim üç dil içerecek. Bu takvimde biz, Türkiye ve Kırşehir olarak kendi kültürümüzü tanıtacağız ve onlarda kendi kültürlerini bize aktaracaklar. 

Bunu yaparken öğrencilerimizin hem İngilizceleri gelişecek, hem de Türk dilini yabancı öğrencilere öğretme imkanı bulacağız. Bugüne kadar yapılan çalışmalar son derece başarılı geçti. Proje çerçevesinde öncelikle Clarensac Koleji Okul Müdürü Paul Ropert ve İngilizce Öğretmeni Nadia Afforti geçtiğimiz yıl Kırşehir'e gelerek proje öncesi incelemelerde bulunmuş, gerek Valiliğin, gerek belediyenin ve gerekse okulumuzun ilgisi karşısında çok mutlu olmuşlardı. Proje çerçevesinde öğrencilerimizle birlikte ilk ziyareti biz Fransa'nın Clarensac Kentine gerçekleştirdik ve projenin Fransa ayağını oluşturan Clarensac Koleji yetkilileriyle öğrenci velilerinden ve öğrencilerden büyük bir ilgi gördük. Şimdide onlar buraya geldi ve kendi kültürümüzü en iyi şekilde kendilerine aktaracağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 19:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülşah küçük IP: 85.98.163.xxx Tarih : 15.08.2007 00:26:38
bende bir kırşehirli olarak yapılan çalışmalardan çok memnunum memleketimizin böyle nice güzel olaylara ev sahibiolması dileğiyle