4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kırşehir'e 4 bin öğrenci gelecek

Yaklaşık 40 yıldır üniversite hayali ile yaşayan Kırşehirliler mutlu sona ulaştı. Artık Kırşehir'e üniversite kurulmasına kesin gözle bakan milletvekilleri ve oda başkanları esnaf ve tüccara hazırlık çağrısında bulundu.

Kırşehir'e üniversite kurulması ile birlikte öğrenci sayısında ciddi artışlar olacağına dikkat çeken AKP Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, her konuşmasında yurt yapılması gerektiğini vurguluyor. 2007'nin Kırşehir'in altın yılı olacağını belirten Milletvekili Turan, "2007 yılında hem kurulacak olan Ahi Üniversitesi'ne öğrenci alınacak, hem de polis meslek yüksekokulu açılacak. Bu ilk etapta Kırşehir'e bir anda 4 bin civarında öğrenci gelecek anlamına geliyor. Esnafımız 2007 yılı için şimdiden hazırlıklara başlasın. Kafeler, restoranlar kendilerini yenilesin. Yurt ihtiyacı çok olacak. Yatırım yapmak isteyen herkese bu konuda elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya hazırız." dedi.

Ahi Evran Üniversitesi'nin Kırşehir'e büyük ölçüde ekonomik katkı sağlayacağını kaydeden Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu ise esnafının ve tüccarının şimdiden üniversiteye hazırlanması gerektiğini söyledi. bu avantajın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çopuroğlu, "Üniversitenin kurulması ilimizde yeni iş sektörlerinin de gelişmesine katkı sağlayacaktır. Birkaç yıl içinde öğrenci sayısı iki katına çıkacak ve ilimizin çehresi değişecek. Ancak bu gelişmelere esnaf ve tüccarımızın ayak uydurması büyük önem arz etmektedir. Planlı ve programlı hareket eden işletmecilerimiz karlı çıkacaktır." dedi.

Bu konuda fırsatçılık yapmak isteyenlere izin verilmeyeceğinin altını çizen Çopuroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm bu gelişmelerden fırsatçılık yapmak isteyen işletmeler hem kendilerini hem de Kırşehir'i zor durumda bırakırlar. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizlerde oda olarak fırsatçılık yapmak isteyenlere hem takip hem de denetimlerimizi yoğunlaştırıp konu ile yakından ilgileneceğiz."

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 17:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?