4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuşlara yem bırakıldı

Yoğun kar yağışı yüzünden yiyecek bulamayan ve bu nedenle karayollarına inmeye başlayan kuşlara yem bırakıldı. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için yem bırakan Kırşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Yaban hayatı koruma adına şehrin muhtelif yerlerine her kış olduğu gibi bu kışta yem bıraktıklarını belirten Kırşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca, "Olumsuz hava şartları insanları olduğu gibi hayvanları da olumsuz yönde etkiledi. Bizde hayvanların açlıktan ölmemsi için kuş yemlerini ve kesimhanelerden alınan hayvan artıkları muhtelif yerlere bırakıyoruz." dedi.

Kuşların ve yaban hayvanlarının eko sistemin bir parçası olduğunu hatırlatan Karaca sözlerine şöyle devam etti: "Kuşsuz yada yaban hayvansız bir doğal yaşam düşünülemez. Onlar eko sistemin bir parçasıdır. Bu hayvanları koruma adına ildeki tüm sivil toplum kuruluşlarını, hayvanseverleri ve avcı derneklerini bize yardımcı olmaya çağırıyorum. Arazimiz çok geniş. Biyolojik dengeyi koruma adına el birliği ile hareket edip, hayvanları açlıktan ölmelerine engel olmaktayız."

Son olarak avcılara çağrıda bulunan Karaca, "Avcılarımız zor şartlar altında hayat mücadelesi veren hayvanlarımıza karşı yanlış avlanma şekillerinden kaçınılmalı. Hatta mümkünse hiç avlanmasınlar. Zaten hayvanlar şu olumsuz şartlarda kendilerince hayat mücadelesi veriyorlar. Bir de bunları avlanmak suretiyle katledersek, ekolojik dengeye büyük zarar vermiş oluruz." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 15:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?