4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Olumsuz mesajları kınadı

Kırşehir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "yatırımla ve müteşebbislikle uzaktan yakından ilgisi olmayan" kişilerin Kırşehir'in geleceğine ilişkin olumsuz mesaj vermelerini kınadığını belirterek, "İlin yöneticilerini ve sayın milletvekillerimizi zan altında bırakacak açıklamalarda bulunulmasına sessiz kalmamız beklenemez" dedi.

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösterdiği iddia edilen bir grup iş adamı tarafından, geçtiğimiz haftalarda ilin yöneticilerinin OSB'ye ilgi göstermediğine dair yapılan basın açıklamasına Vali Selahattin Hatipoğlu'ndan cevap geldi.

Vali Hatipoğlu, "Kırşehir Organize Sanayi İşadamları Derneği'nce basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen bir yemek sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Avkapan imzasıyla talihsiz bir basın bildirisi yayınlanmıştır. Basına yansıyan bildiride, Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok eksiklikler bulunduğu, yatırımcıların yalnız bırakıldığı belirtilerek, Kırşehir Organize Sanayi Müteşebbis Heyetimiz başta olmak üzere, il yöneticilerinin ve sayın milletvekillerimizin hedef alındığı görülmüştür. Yatırımla ve müteşebbislikle ilgisi bulunmayan bir kısım kişilerin de teşvikiyle, ilimizin gelişmesi için göz bebeği konumunda bulunan Organize Sanayi Bölgemizin adı kullanılarak, kendi işletmelerinde aşamadıkları bazı sorunlar nedeniyle ilin yöneticilerini ve sayın milletvekillerimizi zan altında bırakacak açıklamalarda bulunulmasına sessiz kalmamız beklenemez" diye konuştu.

Kırşehir'in son yıllarda ilin yöneticileri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve halkıyla el ele vererek her alanda büyük mesafeler kat ettiğini dile getiren Vali Hatipoğlu, "Bu gelişmeler, eğitimde, üniversiteleşmede, sağlıkta, Polis Meslek Yüksek Okulu, duble yol, köy yolları, içme suları yapımında, toplu konut alanlarında, tarım ve hayvancılıkta, dahası OSB'de yaşanan gelişmelerdir" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, OSB'nin gelişmesi ve yatırımcıların mağdur olmaması için 4 yıldır hiçbir ücret almadan özveriyle çalışan ve kendi kurum bütçelerinden kaynak aktaran il yöneticilerinin bu gayretlerini göz ardı etmenin hoş karşılanmayacak bir durum olduğunu da vurgulayan Vali Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Organize Sanayi Bölgesi adını taşıyan bir derneğin bölgenin gelişmesine katkı sağlamak yerine yöneticileri ve her sıkıntının giderilmesi için gayretle çalışan sayın milletvekillerimizi hedef almasını anlamak mümkün değildir. Elbette ki, Organize Sanayi Bölgemizde bazı eksiklikler mevcuttur. Bu eksiklikler tarafımızdan da bilinmekte ve çözümü konusunda gayret sarf edilmektedir. 26 Aralık 2005 tarihinde daha önceden hazırlanan bir program kapsamında üretim aşamasına gelmiş fabrikalar ziyaret edilerek yatırımcıların talepleri dinlenmiştir. Yatırımcılarımızın yapılan çalışmalardan memnun oldukları, tamamlanan fabrikaların üretime geçmesiyle kısa sürede bölgede büyük canlılık yaşanacağına inandıkları müşahede edilmiştir. Bu başarıların gerçekleşmesinde katkısı bulunan ilin yöneticilerinin, gayretle çalışan milletvekillerimizin hedef alınmasını esefle karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz."

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 15:37:08
Güncelleme :11 Ocak 2006 Çarşamba 15:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kırşehirli vatandaş IP: 85.104.113.xxx Tarih : 20.06.2008 15:17:54

sayın valım osb de eksıkleri biliyosanız neden bu zamana kadar durdunuz.kim olursa olsun şikayet etmekte haklı şehir gelişimine sanayi gelişimine engel dıyosunuz bu tur şikayetler ama ağlamayana emzik yok sikayette olmassa kımse buranın derdını bılmez çalışmalar yapılıyo dıyosunuz ama kım çalısıyo varsa onlarda bı açıklama yapsın demeç versın basına çıksın ne yapmışlar belgelesınler halkımız bılsın....