4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Bilgin ilçeleri gezdi

Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Akçakent ve Çiçekdağı ilçelerini ziyaret ederek, halkın istek ve taleplerini yerinde dinledi. 

Vali Bilgin, ilçelerin sorunlarını ve yatırımları yerinde incelemek amacıyla Akçakent ve Çiçekdağı ilçelerine ziyaret gerçekleştirirken, ziyaretlerde Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve daire müdürleri de hazır bulundu. İlk ziyaretini Akçakent Kaymakamlığı'na yapan Vali Bilgin, daha sonra Akçakent'e yapılacak olan gölet alanında incelemelerde bulundu. İnşaatı devam eden Akçakent Sağlık Ocağı'nda incelemelerde bulunan Vali Bilgin, Sağlık Müdürü Dr. Bekir Demirbaş'tan sağlık ocağı hakkında bilgiler aldı. Vali Bilgin, KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan Güllühüyük, Hacıfakılı ve Derefakılı köy yollarında da incelemelerde bulunarak, çalışmaları yerinde gördü.

Bilgin, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, özellikle KÖYDES projesi kapsamında 2007 yılı sonu itibariyle Kırşehir'de içme suyu ve asfalt yolu olmayan köy kalmayacağını belirterek, "İhtiyaçlar sonsuz ama kaynaklar kısıtlı. Hükümetimizin köy altyapısını tamamlamak üzere bizlere gönderdiği kıt ödeneklerle köylülerimize hizmet ediyoruz. Cumhuriyet tarihinde köy altyapısının tamamlanması için en büyük pay 2006 yılında ayrılmıştır. Devletimizin aktardığı bu ödeneklerle köylerimizin içme suyu ve yol yapımını gerçekleştiriyoruz. Ayrılan bu ödenekler devletimizin köylerimize ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza verdiği önemin göstergesidir" dedi. 

Vali Bilgin, Akçakent İlçesi'ndeki incelemelerin ardından Çiçekdağı İlçesi'ne geçerek burada Çiçekdağı Meslek Yüksek Okulu'nun durumu hakkında ve ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 11:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?