4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Valilik'ten hatıra ormanı

Kırşehir'in Özbağ Beldesi'ne Valilik Hatıra Ormanı oluşturma çalışmaları kapsamında 100 bin adet fidan dikildiği bildirildi. 

Özbağ Beldesi Örcün Mahallesi Üçhöyük mevkiinde bulunan bin 115 hektarlık alana 'Valilik Hatıra Ormanı' oluşturma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bin 115 hektarlık alana düzenlenen bir törenle 100 bin adet fidan dikildi. Törene Vali Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Vali Yardımcıları, Özbağ Belediye Başkanı Ali Ekici, Çevre ve Orman İl Müdürü Reşat Karaca ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Özbağ Belediye Başkanı Ekici, beldesinin ağaçlandırılmasında emeği geçen Vali Bilgin'e ve çalışma ekibine teşekkür etti. Ekici, "Özbağ Beldemizin ağaçlandırılması için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hatıra ormanıyla birlikte beldemiz ayrı bir güzelliğe kavuşacak. Fidanlarımızın korunması ve bakımı için de biz belde halkı olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, ağaç dikmenin insanlık görevi olduğunu belirtirken, gelecek nesillerle yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkesin bir fidan dikmesi gerektiğini vurguladı. 

Vali Lütfullah Bilgin de Valilik Hatıra Ormanı'nın oluşumunda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Bilgin, "Kırşehir'in daha yeşil bir kent olabilmesi için imkanlarımızı en iyi şekilde kullanacağız. Bu noktada Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından da il genelinde gayretli çalışmalar yapılıyor. Özbağ beldemiz ilimizin en şirin ve yeşil beldelerinden biri ve beldemizin kent girişinde bulunması nedeniyle buraya ayrı bir önem vereceğiz. Burada yaşayan vatandaşlarımız bunu böyle bilsin" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Özbağ Belediye Başkanı Ali Ekici tarafından, hatıra ormanı oluşumunda emeği geçen Vali Bilgin, Vali Yardımcısı Ahmet Ozan, İl Özel İdaresi Sekreteri Adem Özbağlı ve Çevre İl Müdürü Reşat Karaca'ya plaketler verildi. Tören sonunda il protokolü tarafından fidanlar, hazırlanan çukurlara dikilerek toprakla buluşturuldu.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 17:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?